Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudtok a kuvaszokról?

Minikitty kérdése:

Mit tudtok a kuvaszokról?

Figyelt kérdés
Olyanok, akik értenek a kutyákhoz, kuvasz gazdik,...stb. véleménye érdekel!!!
2011. máj. 15. 20:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Sokszor megtörténik az,hogy a kutya a saját gazdájára támad. (A kisebb fajtáknál gyakrabban, csak náluk nem veszik komolyan.) Nem hiszem, hogy ez fajta kérdése lenne. Az én ismerőseim közül még senkit sem támadott meg kutya, főleg nem a sajátja. Különben is sokkal, de SOKKAL többször történik meg az, hogy a gazda bántja ok nélkül a saját kutyáját és ez nagyon keveseket háborít fel (köztük engem is). Bezzeg ha a kutya harapja meg a gazdáját, akkor azt rögtön menhelyre kell vinni vagy el kell altatni. X(

Ha lehet legközelebb NE azt írjátok, hogy ez a faj milyen agresszív és veszélyes, nem csak erre vagyok kíváncsi!!!!

2011. máj. 18. 17:59
 12/26 anonim ***** válasza:

szia!

én nem sokat tudok a kuvaszokról, csak ismerek egyet. Egy óvoda melletti házban tartják, hatalmas nagy, mint egy jegesmedve. És mindenki megsimogatja, aki arra jár, köztük én is! Egyszerűen imádom! Persze én eléggé szeretem a magyar fajtákat, nekem is az van (mudi), meg a kutyákat is úgy általában. És ez a példány kifejezetten szelíd!

2011. máj. 18. 18:04
 13/26 anonim ***** válasza:

Nekünk folyamatosan kuvaszunk van mert egyszerűen ellenálhatalan.Nagyon okos kutya és nagyon jó házörző.

[link]

14/26 A kérdező kommentje:

Nyugodtan fogd csak rá minden kutyára, mivel az emberek Szentek, angyalok...XP

Remélem neked nincs kutyád, mert az egy ilyen gazda mellett már biztosan megőrült!!!

15/26 A kérdező kommentje:

Igen, ilyen komikat várok!!!

Szerintem is remek kutyák, nem tudom elhinni, hogy csak úgy a semmitől megőrülnének...

Az ilyen komikat megköszönöm!!! :)

2011. máj. 18. 18:11
 16/26 anonim ***** válasza:

De ha valaminek csak a pozitívumairól akarsz tudni akkor a kérdésedet is úgy tedd fel. Minden éremnek két oldala van. Ennyi. Ha a homokba akarod dugni a fejed megteheted, de sztem érdemes minden fajtának a (lehetséges) negatívumairól is tájékozódni, az meg h sokan negatívat írnak jelent vmit.

H az agresszív kutyákat menhelyre viszik az meg azért van, mert egy kuvasz tud károkat okozni, ha bekattan egy nagytestű kutya az nem tréfa...

2011. máj. 18. 18:38
 17/26 anonim ***** válasza:
Alapos neveléssel a gazdi kedvence,játékos és kiváló házőrző.Egyre azonban figyelni kell kiskorban: ne hagyd hogy a kutya parancsoljon.
2011. máj. 18. 20:11
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem írtam azt, hogy csak a pozitív dolgokról akarok olvasni, de azt ne akarjátok nekem bemesélni, hogy ez egy ilyen fajta, ami öreg korára agresszívvé válik. Ilyen nincs! Mellesleg a legtöbb támadások a rottweilerektől származnak. Olyan nincs, hogy egy kutya csak úgy bekattan, ha meg nem bírnak egy nagytestű kutyával akkor ne fogadjanak örökbe és akkor nem lesznek balesetek.
2011. máj. 18. 21:46
 19/26 anonim ***** válasza:
12 évig volt kuvaszunk, imádtuk. Mikor idekerült még kicsi gyerekek voltunk, soha nem bántott minket. Már 6-7 évesen a kezemből evett, pedig már nagyobb volt. Náluk sajnos fajta betegség (legalábbis így hallottam) hogy elkopnak a csotjaik, ezért sajnos tavaly el kellett altatni a miénket, már alig tudott menni. :(( Egyébként imádni való kutya, játékos viszont a házat is jól őrzi. Mivel nagyobb testű, így tekintélye is van, sokan félnek tőlük. A szőrét rendszeresen ápolni kell, egyéb gond nincs vele. :)
2011. máj. 18. 22:47
 20/26 anonim ***** válasza:

A kuvasz egy olyan kutyafajta, amely törekszik a "hatalomátvételre". Amikor érzi, hogy lazul a gyeplő, élete folyamán általában többször is bepróbálkozik, szembe fordulhat a gazdájával. Valószínű az említett esetekben is erről volt szó, köze nincs ahhoz, hogy megbolondul. Mindig szigorúan, a szabályok betartatásával, következetesen, de nagy szeretettel kell nevelni. Ha tudja, hogy nem ő az úr a háznál, de családtagnak tekintik, szeretik, nem zárják ki a mindennapi életükből, hihetetlenül hálás, szeretteivel kedves, gyengéd kutya.

Aki erre nem képes, az ne vállaljon kuvaszt!

(A kert végébe kiláncolt kuvasz pedig jól teszi, ha megbosszulja ezt a bánásmódot.)

2011. máj. 20. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!