Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Na akkor már felteszem kérdést...

Na akkor már felteszem kérdést: Tenyésztőtől vagy szaporítótól vetted a kutyád? Meg vagy vele elégedve?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy itt a fórumon milyen arányban van tenyésztőtől ill. szaporítótól származó kutyus.
2011. máj. 14. 23:33
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Amikor úgy döntöttem, hogy kutya kell, nem tudtam, mi fán terem a szaporítás, így kiválasztottam a legszimpatikusabb, legtisztább, szebb kiskutyákat a netről, elmentünk kiválasztani, aztán rá pár hétre elhoztuk. Nem az a pénzért csináló szaporító volt, agyonszeretgették a kutyákat, nagyon tisztán tartották, mindig velük voltak. Az apa híres győztes kan, az anyának nincs törzskönyve.

Azóta is tartjuk a kapcsolatot, volt, hogy el is mentünk hozzájuk megmutatni a kutyát, hogy mi lett belőle, pedig jó messze laknak.

Ők meg írnak, képeket küldenek a többiről stb.

Szerencsére (eddig) semmi baj nincs vele, makkegészséges, a jelleme is sokkal jobb szerintem, mint a többi (esetleg törzskönyves) fajtatársáé. Szóval imádom, és nem bántam meg, DE! soha többet nem veszek kutyát, csak tenyésztőtől. Már nézegetem is a kenneleket. A mostani kutyám is teljesen megfelel a standardnak, különösen szép és okos. Szóval jó lenne, ha tudnám kiállításokra vinni, de már mindegy.

2011. máj. 25. 21:38
 32/32 Rókafej válasza:
Tenyésztőtől, törzskönyves "díszkutya", aki mellékesen vadászik. A törzskönyvmániáról annyit, hogy a felmenői között több generációra semmilyen örökletes betegség nincs, ami kvázi garancia hogy neki sem lesz (pl. diszplázia), természetesen mi is szűrtük, teljesen egészséges. Az idegrendszere kiváló. Pont olyan, mint a "nagykönyvben."
2018. júl. 13. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!