Na akkor már felteszem kérdést: Tenyésztőtől vagy szaporítótól vetted a kutyád? Meg vagy vele elégedve?
Szaporítótól egy rottweilert,gyönyörű,okos és egészséges. :)
Tenyésztőtől újfundlandit 6 hónaposan,szívbetegségben elpusztult a drágám. :(
A német juhászomat tenyésztőtől vettük és nagyon elégedett vagyok vele. Egészséges és bár felszedett egy kicsit, jó kondiban van, pedig már 10 éves.
A skót juhászunkat úgy találtuk, és befogadtuk, mert le volt soványodva, és nagyon rossz bőrben volt, nem tudtuk ott hagyni az út szélén. Egyébként miután megszokta a helyet, nagyon aranyos lett, csak a hangjától tudok falra mászni. :)
A labrador-vizsla keverékünket úgy mentettük meg piciként a menhelytől, mert a lovardában ahol született, a tulaj azt mondta, hogy ha nem viszik el 3 hónapos korukig a kutyákat, akkor viszi is őket a menhelyre. Egészséges, eddig az oltásokon kívül 1x jártunk állatorvosnál, amikor ivartalaníttattuk. :)
Szaporítótól.
Viszont 2-3 generációra visszamenőleg ismerem az ősöket.
Velük maximálisan meg vagyok elégedve, és soha többet nem vennék tenyésztőtől. Egyszer már pórul jártam vele.
Az egyik az utcáról lett befogadva, 11 éve soha semmi baja nem volt és még most is kicsattan az egészségtől.
A másik szaporítótól van. Úgy kaptuk egy jót akaró rokon jóvoltából. A kutya szinte folyamatosan beteg. Gyomor és bélrendszeri problémája van, gyakorlatilag folyamatosan gyógyszereztük/gyógyszerezzük. Jellemében egyáltalán nem fajtajellegű, harapós, bár az engedelmességgel nincs gond. Arra meg nem is térek ki, hogy szegényem eléggé csúnyácska. Mindezek ellenére imádom őt.
Kaptunk hozzá törzskönyvmásolatokat a szüleiről, mindkettőn kb 20 cm-es bélyegző van, hogy továbbtenyésztésre nem javasolt.
No comment.
Ezek után nekem senki sem fogja tudni megmagyarázni, hogy a szaporítók nem ártanak senkinek.
Szaporítótól vettem az egyiket,többet soha!
3 éves,ideggyenge,emésztési problémás,rengeteg öröklött problémája volt.
Másikat szaporítótól mentettük,nem hozott pénzt,mennie kellett.Rettenetes állapotban volt,februárban jött,sokat javult.
Egy tanulságot leszűrtem egy életre:KUTYÁÉRT NEM ADOK KI PÉNZT soha többet!
Tenyésztőtől nem veszek,nincs szükségem drága díszkutyára.Szaporítótól pláne nem,csak a gond van velük.Marad a kedvenc fajtámból a bajba jutott ingyen kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!