Az miért van h életembe először látok 1kutyát és már tudom kezelni meg bújik hozzám pedig még a gazdája se mer hozzáérni még etetni is csak messziröl?
Én is ilyen vagyok :)
Egyszerűen sugárzik rólunk a kutyák iránt érzett szeretet. >.<
Képzeld mi egyszer oszt.kiránduláson voltunk (40 fő) és a tömegből pont engem szúrt ki a kóbor kutyus és bújt hozzám :]
Én is ilyen vagyok.A legtöbb ember egy idegen kutyához fenntartással közelít, lassan, húzódozva, sokszor óvatosan odanyújtják a kezüket, hogy a kutya "megszagolhassa és megismerhesse őket",aztán megpróbálják a fejüket megsimogatni, holott ez az egyik legrosszabb dolog,amit tehetnek, ugyanis ezzel a testbeszéddel a saját félelmüket közvetítik a kutya felé, és a kutya a bizonytalanul fölé helyezkedő kézre agresszióval, "önvédelemmel" reagál.Ha Te nem bízol egy kutyában,hogy várhatod,hogy az megbízzon benned??
Én minden kutyához úgy megyek oda, hogy vidáman és szeretettel teli magas hangfekvéssel a nevén szólítom, vagy ha nem tudom a nevét, köszönök neki, hogy "szia, de szép vagy!"-vagy hasonlók, és gyakran lehajolok,vagy leguggolok, megpróbálok a kutya magasságába helyezkedni, hogy ne érezze fenyegetve magát (de persze arra figyelek, hogy megmaradjon a dominanciám, és nehogy "alá kerüljek",vagy támadási felületet biztosítsak).A legtöbb kutya a barátságos hangvételre, a határozott, kedves, félelemmentes közeledésre szelídséggel reagál.
Kb. 20 perc türelmes, kedves közeledés után egy olyan kutya is hagyta, hogy megsimogassam,amelyik még a saját gazdáját is megharapta többször is, és le kellett kötözni,hogy be tudják oltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!