Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő után büntetnek meg...

Mennyi idő után büntetnek meg mennyire, ha nem adják be a veszettség elleni oltást?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert van 2 kutyám. Az egyik szeptemberben kapja (amikor van az akció). A másik pedig áprilisban. Nem lehetne, hogy a kicsi is szeptemberben kapja?
2011. máj. 12. 13:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Absztinens vagyok, szóval ez kizárva. :) Az a baj, hogy április 17.-én járt le az oltása én viszont csak egy hónap múlva megyek haza. Az otthoniak pedig nagyon elfoglaltak :S.

(Ez, hogy 1 hónap múlva megyek haza, csak a vizsgák miatt vannak és életükben most először).

2011. máj. 12. 14:19
 12/20 LN09 ***** válasza:
Jó, én megértem, hogy szeretne spórolni, mert mégiscsak pénzről van szó. De kiváncsi lennék, hogy vajon ha magáról van szó, akkor is spórol-e? Cigi, pia, kaja, egyéb luxus. ( nem konkrétan a kérdezőre gondolok, hanem általában véve )
2011. máj. 12. 14:20
 13/20 LN09 ***** válasza:

"Az otthoniak pedig nagyon elfoglaltak :S"

Neeee!!! Ilyet ne is írj! Egy állatorvosnál nem kell órákig várni, az oltás kb. 2 perc. Akkor etetni, itatni, játszani, sétálni sincs idejük?

2011. máj. 12. 14:22
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha magamról van szó, ugyan úgy spórolok és azt a pénzt félre teszem, amiből minőségi tápot veszek nekik.
2011. máj. 12. 14:22
 15/20 anonim ***** válasza:

Épp azért csinálták az országos rendszert,mert az állatorvosnak most KÖTELEZŐ lejelentenie minden kutyát. Az új,számozott oltási könyvekkel azonosítható is,hogy melyik kutyáról van szó.

A chippezés azért kötelező január óta tulajdonosváltzásnál, mert így pár éven belülminden kutya azonosíthatóan benne lesz egy rendszerben

chip - számozott oltási könyv - kötelező állatorvosi bejelentés.

és azonnal kiderül, ha egy kutya nem kapta meg az oltását, valamint a kóbor kutyák is azonnal azonosíthatóak.

2011. máj. 12. 14:23
 16/20 A kérdező kommentje:

25 km-re van az állatorvos. És igen, ebben a hónapban nem viszi el őket sétálni senki, mivel én vagyok a gazdájuk, nekem pedig vizsgaidőszak van. De minél előbb befejezem a vizsgákat. Egyébként naponta 2 szer mennek sétálni vagy futni velem. Azért írtam, hogy ez kivételes eset. Most vagyok először otthonról ilyen sokáig. De ketten vannak, nagy kertben, szóval lefárasszák egymást.

Tudom, ez nem elég, de több ilyen nem fordul elő.

2011. máj. 12. 14:25
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
Mehat a lehúzás, de nekem ez a véleményem! Lehet, hogy az ember ott spórol ahol tud, de nem a kutyán kell spórolni, főleg nem az oltásokon. Ha meg ilyenen akar valaki spórolni, NE tartson kutyát!
2011. máj. 12. 17:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Amikor az állatorvoshoz viszem a kutyát amit most kaptam,akkor a személyimet is el fogja kérni hogy regisztrálni tudja a kutyust ??Vagy hogy működik ez?
2011. máj. 12. 18:19
 19/20 A kérdező kommentje:
Senkit nem húztam le!
2011. máj. 12. 18:36
 20/20 anonim ***** válasza:
be kell diktálnod a neved és a címed.
2011. máj. 12. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!