Mennyi idő után büntetnek meg mennyire, ha nem adják be a veszettség elleni oltást?
Absztinens vagyok, szóval ez kizárva. :) Az a baj, hogy április 17.-én járt le az oltása én viszont csak egy hónap múlva megyek haza. Az otthoniak pedig nagyon elfoglaltak :S.
(Ez, hogy 1 hónap múlva megyek haza, csak a vizsgák miatt vannak és életükben most először).
"Az otthoniak pedig nagyon elfoglaltak :S"
Neeee!!! Ilyet ne is írj! Egy állatorvosnál nem kell órákig várni, az oltás kb. 2 perc. Akkor etetni, itatni, játszani, sétálni sincs idejük?
Épp azért csinálták az országos rendszert,mert az állatorvosnak most KÖTELEZŐ lejelentenie minden kutyát. Az új,számozott oltási könyvekkel azonosítható is,hogy melyik kutyáról van szó.
A chippezés azért kötelező január óta tulajdonosváltzásnál, mert így pár éven belülminden kutya azonosíthatóan benne lesz egy rendszerben
chip - számozott oltási könyv - kötelező állatorvosi bejelentés.
és azonnal kiderül, ha egy kutya nem kapta meg az oltását, valamint a kóbor kutyák is azonnal azonosíthatóak.
25 km-re van az állatorvos. És igen, ebben a hónapban nem viszi el őket sétálni senki, mivel én vagyok a gazdájuk, nekem pedig vizsgaidőszak van. De minél előbb befejezem a vizsgákat. Egyébként naponta 2 szer mennek sétálni vagy futni velem. Azért írtam, hogy ez kivételes eset. Most vagyok először otthonról ilyen sokáig. De ketten vannak, nagy kertben, szóval lefárasszák egymást.
Tudom, ez nem elég, de több ilyen nem fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!