Kölyök kutyát hogyan lehet rászoktatni hogy egyedül kell lennie?
Figyelt kérdés
Vasárnap hoztam el egy tenyésztőtől a 7 hetes német juhász kutyámat. 2 napig a párom otthon tudott lenni vele, viszont ma már ő is ment dolgozni. A kertben csináltunk neki egy elkerített részt, viszont ma reggel mikor beraktam a helyére nagyon elkezdett sírni, és a szívem szakadt meg hogy el kellett jönnöm. Reggel 7 kor indulunk és délután 5 ig egyedül van.2011. máj. 11. 11:36
1/6 sors79 válasza:
A helyzet az, hogy fokozatosan. Mindig egy kicsit hosszabb időre, de amint látom, ti már ezzel nem tudok foglalkozni.. Lehet kapni finomságokkal tölthető játékokat, amivel hosszabb időre le lehet foglalni a kutyust. pl: [link]
2/6 anonim válasza:
mindig vkinek vele kell lennie és folyamatosan hozzászoktatni. mivel még kicsi egyedül rossz neki. ugyanaz a helyzet mint egy kisbabánál. ha kicsi nem leeht egyedül hagyni.
3/6 anonim válasza:
Ezt úgy szokták csinálni az előrelátó gazdik, hogy amikor jön a kiskutya, 1 hétig otthon vannak vele, amíg megszokja az új helyet. Szerencsétlen 2 nap után 7 hetesen elválasztva az anyjától és a testvéreitől 10 órát van egyedül bezárva egy kis kertrészen. Nem irigylem azt a kiskutyát, próbáljatok meg otthon lenni vele még egy darabig.
4/6 sors79 válasza:
Ezzel én is egyetértek. Ha vásároltam kutyust, szabadságot vettem ki. Minél hosszabb szabi, annál jobb! Én is sajnálom a kiskutyád!!!
5/6 A kérdező kommentje:
Most megpróbálom hogy a héten már nem jövök dolgozni és akkor otthon vagyok vele 4 napot, csak félek hogy hétfőtől ugyanez lesz. :(
2011. máj. 11. 12:33
6/6 anonim válasza:
Először csak 5 percre hagyd egyedül, utána 10 percre és így tovább. Amikor hazaérsz, ne foglalkozz vele, hogy érezze, hogy teljesen természetes, hogy elmész és hamarosan úgy is visszajössz, nincs mitől félnie. Gyorsan hozzászokik. Nálunk mondjuk lakásban volt a kutyus, bekapcsoltam neki a rádiót, az is sokat segített. Ebben a négy napban folyamatosan szoktasd hozzá, hogy elmész otthonról.
Sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!