Ebben a témakörben miért foglalkoznak annyit azzal, hogy milyen kutya lehet tenyészállat stb?
hogy szélesebb látókörű egyének próbálják felhívni az kevésbé széleslátókörű egyének figyelmét arra, hogy ahhoz hogy az általad favorizált fajtát ne elkorcsosítsd, termeld a beteges kutyákat, sokan évekig tanulnak,hogy tudják melyik kan melyik szukához jó. Van pénzük kivizsgálni őket, és nem a szomszéd "detutiraFAJtiszta" kanját használják feseztetésre.
Mert rengeteg a kérdés a tulajoktól h : "5ször ráengedtem már a kant a szukámra, szerintetek megtermékenyüt??"v "most ellett a kutyám, fura véres váladék jön belőle, szerintetek mi baja lehet??" és társai kérdések.
majd ha vki meg meri kérdezni hogy miért szaporítod a kutyákat ha itt kérsz segítséget, akkor fel van háborodva h: "dehát egyszer szülnie kell a kutyámnak, meg anya akart lenni!" vagy kanok esetében "ne maradjon ki a jóból"
harcikeszeg jol leirta.Sajnos sok ember van,aki azt gondolja,hogy a kutyatenyesztes annyi,hogy ket ellentetes nem kutyat osszeraknak,es a sok hozza nem erto ember megteheti,hogy "babazni" kezd,mert nem tiltja semmi.De attol meg ez nem helyes.
Mivel a kutya haziasitott allat,nem ervenyes a termeszetes szelekcio,tehat nekunk,embereknek kell mestersegesen lehetove tenni,hogy csak a legalkalmasabb egyedek parozzanak es ne szulessen tobb kiskutya,mint aminek helye lenne.
„ majd ha vki meg meri kérdezni hogy miért szaporítod a kutyákat ha itt kérsz segítséget, akkor fel van háborodva h: "dehát egyszer szülnie kell a kutyámnak, meg anya akart lenni!" vagy kanok esetében "ne maradjon ki a jóból" ”
Hát igen, ez a gyerekes, felelőtlen gondolkodás.
Szerencsére csak engem pontoztak le, pedig ugyanaz a véleményem.
Áhh megértem, engem még azért is lepontoztak, mert azt mertem javasolni egy kertben randalírozó kutya gazdájának, hogy vigye sétálni. Ja de 92%ről akkor csöppentem 80% alá, amikor egy futóbolond fel volt háborodva h az egyik menhelyről nem tudott azonnal elhozni kutyát. Több mint 100 komment volt amiből 98 azt próbálta elmagyarázni h az önkéntesek nem megszabadulni hanem jó gazdit akarnak találni ezért a sok csekk, akinek meg takargatnivalója van az aggódjon, akinek meg nincs az úgyis beengedi a kertjébe v a lakásba az ott dolgozót. végülis ha kikcsit megtudnak ezt azt rólam jobban megmondják h hello ez a kutya nem lesz jó neked. egyszer a noéban kép alapján kinéztem egy kis erdélyi kopó keverék szukát, de lebeszéltek mert hiperaktív és az nem nekem való, erre rá 2 évvel találtunk egy elég nagy valószínűségel fajtatiszta erdélyi kopót...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!