Mivel oldható meg a 8 hetes kiskutya kullancs elleni védelme?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A kiskutyámom ma találtam egy "szép nagy" kullancsot. Nem tudtam kiszedni, mert folyton mocorgott. Mi ilyenkor a teendő? Kijön magától? Vagy erőltessem a kiszedést? Milyen szer van kullancs ellen, amit már ilyen kis korban lehet alkalmazni? (Cseppekről hallottam, de nem tudom, hogy mi a neve, illetve mikortól alkalmazható.) Attól is tartok, hogy a kullancs megfetrőzhette a kiskutyát. Mikor látszik, ha neadjisten elkapott valamit? Előre is köszönöm a segítséget!2009. márc. 11. 09:41
1/8 anonim válasza:
Ki kell szedni minél hamarabb. Fogd meg, a tövénél amennyire tudod és húzd ki.
A cseppeket használhatsz már, ultrahangos riasztót is (ez nem tudom mennyire működik én még nem próbáltam), 3 hónapos kor után oltásokat is kaphat.
Most nagyon figyeld a kutyát. Ha levert, nem eszik, esetleg hány akkor irány a doki.
2/8 anonim válasza:
szedd ki minél hamarabb.de hogy ment bele kullancs?még ki se lehetne vinni.vagy kint tartod?
3/8 anonim válasza:
szemöldökcsipesszel szépen ki lehet szedni.ha nincs vegyél egyet nem drága vagy kérj kölcsön. a továbi megelözés céljából a kulancs és bolha elleni nyakörvet ajálom, nagyon jó, állatkereskedésbe és tescóba is lehet kapni azthiszem 800 ft körűl van az ára.
4/8 A kérdező kommentje:
Kösznöm a válaszokat! Sikerült kiszednem szemöldökcsipesszel! Nem volt könnyű elkapni az alkalmas pillanatot... :-) Most még félig benti, félig kinti kutya, úgyhogy nyilván nem volt nehéz összeszednie. Később teljesen kinti kutya lesz, golden retrieverről van szó egyébként. Úgyhogy most megyek is az állatpatikába valami spot on cseppért. Remélem, nem volt fertőzött a kullancs... :-(
2009. márc. 11. 12:07
5/8 A kérdező kommentje:
Vettem kullancskiszedő csipeszt és EXSPOT cseppet, ami négyhetes védettséget nyújt kullancsok, bolhák, tetvek ellen. Kéthetes kortól lehet kutyusoknál alkalmazni, remélem, beválik! :-)
2009. márc. 11. 14:02
6/8 anonim válasza:
Nem csak hogy ki kell szedni de nem árt ellátogatni az orvoshoz és megbeszélni vele a továbbiakat, többek közt a kullancs elleni védelmet is.
7/8 anonim válasza:
Ha 8 hetes a kutya úgyis jön nemsokára a doki a következő oltás miatt. Ha ilyen fertőzött területen vagytok, hogy egy kis kintlétkor már belemászik, akkor kérdezz rá a védőoltásokra is.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, jövő hétfőn szuri! :-) Mindenképp megemlítem neki a kullacsos esetet! Este meg tesszük rá a kutyusra a cseppet, ami elvileg egy hónapig védelmet biztosít a vérszívók ellen. Amúgy a gyógyszertárban is meglepődtek, hogy "kullancs ilyenkor!?!" Hát én sem számítottam rá...
2009. márc. 11. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!