Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos foxi kiskutyám...

4 hónapos foxi kiskutyám rendszeresen rápisil az ágyra, takaróra, miért csinálja ezt és hogy tudnám leszoktatni erről?

Figyelt kérdés
Mikor idehoztuk nem pisilt az ágyra, de mostanában rendszeresen rápisil és ez nagyon bosszantó... Kivisszük az udvarra pisil de utána rá kicsit időre rápisil az ágyra.
2011. máj. 9. 22:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Én már leírtam mit kell csinálni amúgy kisebb kutya sokkal dominánsabb mint a nagy mert nem tudja hogy kicsi. Még te lehetsz a főnök később nehezebb lesz felülkerekedni rajta és ugye nem jó ha egy kutya irányítja az életed én is jártam csak hosszú és rögös volt az út hogy ujra én legyek a falka vezér
2011. máj. 9. 23:33
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Az együtt alvás is marha rossz, ne kényeztessétek el, mert akkor sokkal rosszabb szokásokat is felvehet, mint a véletlenül ágyba pisilés. Azt is el tudom képzelni, hogy tényleg direkt csinálja, éppen azért, mert nincs helyretéve a falkában. Terrier, erős jellem, erősen is kell fogni. Nincs ágyon alvás, hanem kutya helye van és kész.
2011. máj. 9. 23:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs 100%-ig rendben a viszonyotok, azaz nem tudod bármiről egyetlen szóval leállítani, addig nagyon nem javaslom az ágyban alvást. Sőt megmondom őszintén én addig a hálószobába sem engedném be. Kiváló dominancia gyakorlat felállítani egy olyan szabályt, hogy nem lépheti át a küszöböt, és nem azért, mert van ott egy ajtó, hanem tekintélyből oldjátok meg. Tekintélyt nem veréssel szerzünk, hanem következetességgel. Ha átlépi a vonalat, akkor meg kell tanulnod keményen elzavarni. Pont az a lényeg, hogy úgy add elő, hogy ne kelljen hozzáérned. Csúnya, szúrós nézés, hirtelen csattanós hang, és testtel eléállás, felé menés, hogy ne is tudjon átmenni. A falkavezérnek joga és kiváltsága, hogy tud nyugodtan pihenni.

A kutyák között ha megfigyeled alapvetően bunyó nélkül három jog érvényesítésével dől el, hogy ki a dominánsabb. Az egyik a privátszféra határa. Biztos láttál már olyat, hogy a nagyobb, keményebb kutya elzavarja, kimorogja a gyengébbet maga mellől. Ezt érdemes megtanulni, hogy nem mindig zaklathat téged, hanem tiszteletben kell tartania a privát szférád.

Ja és az ilyeneket ne röhögd el, ezt vedd mindig nagyon komolyan, különben csak hülyét csinálsz magadból a kutya előtt.

A másik az "ez az én dolgom". Ilyet is biztos láttál már. A keményebb kutya elzavarja a többieket a kajája, a labdája mellől, és nem engedi elvenni, ugyanakkor ő pl. bármikor bárkitől elveszi a labdát. Ezt a jogot nagyon jól lehet érvényesíteni etetésnél. Ez nem egy feladat, hogy ül és marad, hanem leteszed a kaját, és ha rámozdulna, nagyon elzavarod onnan. Addig hozzá nem nyúlhat, amíg te nem adtál rá engedélyt. Még egyszer mondom, nem úgy, hogy leülteted, hanem úgy, hogy hagyod hibázni, és akkor nagyon elzavarod. Ugyanez mehet labdával is, vagy bármivel.

A harmadik pedig a közös akció kezdeményezésének és befejezésének joga. Ezt is meg tudod figyelni kutyáknál. Ha egy dominánsabbat játszani hív egy gyengébb, akkor az morogni fog, vagy csak simán faképnél hagyja. Ha viszont a domináns kezdeményez játékot, tiszteletlenség nem bele menni. Azt is mindig a domináns határozza meg, hogy mikor van vége a játéknak.

A ti esetetekben ez olyasmiket jelent, minthogy nem akkor mentek sétálni, amikor ő pattog, hogy menni akar, hanem akkor mikor te akarod. Ha hozza a labdáját, akkor csakazért sem játszol vele. Ha odamegy, bököd, figyelmet követel, nem kaphatja meg. Majd akkor ha nyugton van és te úgy döntöttél, hogy most fogsz rá figyelni.

Ezekkel tudod neki megmutatni, hogy a ti csapatotokban te vagy a domináns, és nem ő. Ezek mellett van négy szabály, amit érdemes bevezetni már most, ezekről itt olvashatsz bővebben:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ajánlom még, hogy olvasd el Jan Fennel Kutyapszihológia című könyvét, nagy segítség lehet a kutya megértésében:

Újságpapírral csapkodni, meg ilyesmiket csinálni nem utal nyugodt, határozott vezetőre, de ha mégis csinálni akarod, kizárólag akkor amikor éppen tetten éred, máskor nincs értelme, mint ahogy utólag belenyomkodni az orrát sem szabad, csak összezavarod vele, teljesen felesleges.

Ha van rá lehetőségetek, menjetek el egy kutyaoviba, ahol segítenek megérteni és helyre tenni a viselkedését. A foxi eg igen domináns és makacs fajta, még most kell megfogni, mert később azon kapod magatokat, hogy nem neked van kutyád, hanem neki van embere.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. máj. 10. 07:41
 14/21 anonim ***** válasza:
A 7:41-nek,tökéletesen igaza van,tapasztalt erős embernek kell lenni velük,mivel terrier.Rengeteg munkát igényel,légy türelmes.Ha kertes házban laktok,akkor ha dolga van egyszerűen vidd ki a fűre,hogy ott végezze a dolgát,vagy vidd el sétálni,ott ösztönszerűen elvégzi a dolgát,megoldás a kutyapelenka használata is.Hidd el ha határozott leszel,és szabsz határokat,meglesz az eredmény,az ágy a tiéd,te döntöd el,mit és mennyit engedsz!Sok sikert!
2011. máj. 10. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
"...és megrázod, mintha egy másik kutya volnál. "-igen egy másik kutya így öli meg a zsákmány-ezzel csak megfélemlíteni lehet a kutyát de nevelni nem!
2011. máj. 10. 19:51
 16/21 anonim ***** válasza:
43%
ezt azért csinálja mert a gazdi annak ellenére, hogy fogalma sincs a kutyanevelésről mielőtt magához vett volna egy kutyát nem vette a fáradtságot, hogy megismerje és megértse a faj igényeit, szükségleteit most meg néz mint egy ismeretlen használati tárgyra: ja ez nem működik!
2011. máj. 10. 20:00
 17/21 anonim ***** válasza:
hívjatok házhoz gyorsan valakit, hogy elmagyarázza mit is kell nekünk embereknek tenni, hogy a kutyánk jólérezze magát és stresszelje szét az életét a mi hibánkból!
2011. máj. 10. 20:02
 18/21 anonim ***** válasza:
*ne
2011. máj. 10. 20:03
 19/21 A kérdező kommentje:
Csak szólok, hogy kiskorom óta volt kutyánk, azóta volt 3 sajnos elpusztultak öreg korukban... Ebből 2 kutya benti volt és egyik sem csinálta ezt kiskorában, hogy rápisilt volna az ágyra... Nem volt ilyen rossz egyik se mint ez... Szóval hülyeség ilyeneket írni, hogy nem értünk a kutyákhoz. Mindig is volt kutyánk...
2011. máj. 10. 21:58
 20/21 anonim ***** válasza:
Velem is megcsinálta a kedves kutyusom, kb.5-10x pisilt ágyra, de mióta teljeen szobatiszta lett ez is megszünt. Nem tudom, hogy csináltam, de elmúlt! :)
2011. máj. 12. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!