Mi a különbség mudi és a Hrvatski ovcar között? Tök olyan, mint a mudi. Olvasni, hogy talány ugyanazon fajta. No meg a juhász-és pásztrokutya elnevezés. Ki érti ezt?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom,hogy a pásztorkutya nagytestű és az állatokra vigyáz míg a juhászkutya kisebb és az állatok terelése a szerepe.Hajtókutya,terelő kutya?
Mégis olvasom a Mudinál,hogy pásztorkutya.
Akkor a Kaukázusi juhász miért juhász ha nem is terel?
2009. márc. 10. 20:25
11/12 anonim válasza:
Érdekesség, hogy a mudi legyakoribb színe a fekete, viszont kivétel nélkül MINDEN egyed hordoz barna gént is.
12/12 csupaszabo válasza:
Üdvözletem! Az ovcar, ovcarek pásztorkutyát jelent. Ezek általában a nagytestű, őrző-védő funkciót ellátó kutyák, illetve a kifejezetten nagytestű állatok /értsd marhák/ tereléséhez használt kutyákat jelentik.
Hogy mi a különbség a 2 fajta között? Figyelmetekbe ajánlom a PULI-PUMI-MUDI könyvben megjelent táblázatot, amiben igyekeztem a 2 fajta különbségeit jól áttekinthetően rendszerezni. Szerintem igen sok különbség van a 2 fajta között. Én mintegy 45 különbséget tudok felsorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!