Miért reagál így a kutyám, ha meglát egy másik kutyát?
Figyelt kérdés
Ha a szomszédunk kutyája kilép a kapun, az én kutyám bekattan. Szaladgál oda-vissza, ugat megállás nélkül, végigtapossa az összes virágot. Ha rászólok, oda sem figyel, csak ha szigorúan az útjába állok.Máskor nincs vele gond, egész nap csendes és engedelmes. Ha emberek jönnek, akkor is csak egyet-kettőt vakkant. Csak a kutyákra reagál ilyen intenzíven. Engem annyira nem zavarna, de azt vettem észre, hogy a szomszédom már nem meri kiengedni a kutyát, hogy az enyém ne lármázza fel az utcát.2011. máj. 9. 19:40
2/9 anonim válasza:
Mert a másik kutya kint lehet, de ő nem.
Gondolok kerti kutya séta nélkül,egész életében a kertbe bezárva.
Ha sétálnál vele minden nap,ahogy kéne,akkor nem zavarná a másik kutya aki kint van,hiszen tudná, hogy nemsokára ő is mehet.
3/9 A kérdező kommentje:
De én járok vele minden nap. Reggel, amikor futok, jön velem. Aztán esténként is kiviszem 1-2 órára. lehet, hogy többet kellene sétáltatni?
2011. máj. 9. 19:51
4/9 anonim válasza:
nem akkor nem ez a baj.
nem volt egy másik kutyátok is? akitől ezt tanulhatta?
5/9 A kérdező kommentje:
Nem volt. Különben elég mozgékony fajta (Jack Russel terrier), leadtam már pár kilót én is mellette. Imádni való kutya, soha nem bántana senkit. Amikor megjelenik a szomszéd kutyája, és kiengedem, akkor örül neki, és rögtön ismerkedni akar. Akkor viszont nem egyszerű elválasztani a másik kutyától.
2011. máj. 9. 19:59
6/9 anonim válasza:
Szerintem domináns.Az én kutyám is hevesebben reagál a kutyákra.
7/9 anonim válasza:
terrier!
Ennyi elég köszi.
Taníthatod neki,hogy maradjon csendben, de alapból ugatós, jelző fajta. és a hangja is átható :)
tehát lehet tanítani a "csönd"-et,nem egyszerű,de megoldható
8/9 A kérdező kommentje:
Olyan éles hangon tud ugatni, hogy a múltkor még a vasútállomásról is felismertem. :)
2011. máj. 9. 20:06
9/9 anonim válasza:
Úgy érzi, hogy veszélyben a saját élettere, lehetséges betolakodónak véli. Legtöbb kutya, ha a területe körül más kutyát lát, akkor így reagál. Teljesen természetes viselkedés. Nem függ össze azzal, hogy mennyit sétál egyébként. A szomszéd kutyáról tudja, hogy meddig tartanak az ő határai, az utca már nem tartozik hozzá és amint kilép a kapun, akár veszélyt jelenthet az ő saját területére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!