Mi lehet a megoldás arra ha a kutyám a dörgésre, villámlásra borzaszto ugatással reagál?
ha fél a kutya vmitől nem kell vele foglalkozni és ha látja hogy te nem foglalkozol a félelmetes dologgal akkor látja hogy nem is félelmetes
ha ez nem működik akkor próbáld elterelni a figyelmét de ne dicsért vagy jutalmazd ha ugat mert akkor jó dolog a félelme és jól csinálja hogy ugat a mennydörgésnek stb-nek ...
Így van, ahogy az előttem szóló írta. Ne kezdd el vígasztalgatni, mert akkor megerősíted benne, hogy ez valami szörnyű lehet, mert a gazdi is fél tőle.
Légy közömbös. Ha bemehet a lakásba, kapcsold be a tvt vagy a rádiót, ne foglalkozz a kutyával.
Ha kerti kutya, menj ki és csinálj valami semleges dolgot. Én ki szoktam állni a teraszra és nézem a villámlást. A kutyáim meg leszaladnak a kertbe zuhanyozni a viharban és onnan nézik.
Én is elkövettem az egyik kutyámmal, hogy babusgattam, mert félt. Elég nehéz volt utána leszoktatni róla.
Félelmében ugat? Vagy támadja? Mert enyém (a háromból az egyik) támadja, ahogy vihar van már kinn van, ott áll az esőben és várja.:) Mármint a dörgést. Ahogy dörög, amerről dörög arra fut, hátán áll a szőr, és enyhén támadólag lép fel.:) Ő 3 éves, sztem már nem változik.
A háromból a második nem foglalkozik vele, alszik közben benn a házukban, a harmadik gyerek eb még, de ő a támadást kultiválja, figyeli a nagyot, utána menni még nem mer, áll a szőr a hátán és a ház ajtajából ugat.:)
Ha félelemből ugat tiéd, akkor nem is tudom, ajánlhatok könyvet neked?
Patay László: Szelídíts meg
ööö, ez a támadás nem a félelem jele:)
Ő egy befogadott kutya, már legelső alkalommal is ezt tette, bár ő nem volt soha futtatón, tehát ha akarta volna, lett volna menekülési útvonala a 2000 nm-es kertben.:)
Nem akarom leszoktatni, amúgy normális eb:), és mivel nekem tényleg nem félésnek tűnik ez, ezáltal nem szenved ettől, tehát nem kell megszüntetnem.:) Sőt, aki másolja, a kölyök eb, őrajta is viharról viharra észrevenni ezt a nem félést, inkább dühöt.:) Pedig ő csak fél éves.
Szerintem a támadás nem csak a félelem jele.
De az említett könyvben van a viharról is szó. Pl.
Leírtam már itt néhányszor: Kimentünk több kutyával augusztus 20-án a Margit-szigetre.
Érdeklődve figyeltük a tüzijátékot. Az öreg látta, hogy a többiek sem félnek, én meg egyáltalán nem foglalkoztam vele, egy idő múlva abbahagyta a remegést és közömbösen viselkedett. Nem mondom, hogy kimondottan élvezte, de azok után nem kellett szilveszterkor a spájzba zárni és a viharban is nyugodtan aludt a házában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!