Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mindig az kell neki ami...

Miért mindig az kell neki ami nálam van? :D

Figyelt kérdés
szoktam zoknikkal játszani a kiskutyámmal, mert imád velük játszani, és mindig odaadom neki a zokni egyik párját amit ő peckesen elhordoz, majd én elkezdek "játszani" a zokni másik felével. ilyenkor neki mindig az kell. akkor odaadom neki, és elveszem az övét, akkor megint az kell neki ami nálam van. Náluk (kutyáknál) miért van ez/ hogy van ez?
2011. máj. 9. 19:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Nem azon van a hangsúly, hogy az kell neki, ami nálad van. A te közelséged kell neki, azért foglalkozik mindig azzal, ami éppen a kezedben van.
2011. máj. 9. 19:38
 2/15 nory0722 ***** válasza:
64%
SOHA ne add oda neki azt,ami nálad van akkor,ha ő azt kéri/követeli! Csak akkor adj neki oda valamit(kaját,kedvenc játékát),ha nyugodt,nem izeg-mozog...stb. Így csak azt erősíted benne,hogy ő a főnök,te pedig mindent odaadsz neki,ha ő azt mondja! Lehet,hogy most még kicsi,de ha felnő,a fejedre fog nőni. neveld következetesen. Ez csak jótanács. És még annyit,hogy ha van rá lehetőséged,keress fel egy kutyasulit vagy min. keress fel egy tanácsadót és megmondja,hogy neveld a kutyádat,hogy mindkettőtöknek jó legyen. Más 'furcsaságai' is vannak?
2011. máj. 9. 19:38
 3/15 A kérdező kommentje:
nagyon jól nevelt kutya, és játéknál meg "kötélhúzás" van lényegiben szóv al csak darra vok kíváncsi hogy ha ugyanaz a tárgy van nálunk neki az kell ami nálam van, és nem fejmosás kell!! 5 hónapos és rendkívűl jól nevelt! nyitva hagyom a kaput nem megy ki, kér valamit akkor pitizik, nem ugat lakásban, szobatiszta, játékos, nem agresszív, más kutyákkal jól kijön SZÓVAL NEM FEJMOSÁS KELL, JÁTÉKRÓL KÉRDEZTEM NEM NEVELÉSRŐL!! :) ja és.. Elsőnek köszönöm szépen!! :D
2011. máj. 9. 19:46
 4/15 A kérdező kommentje:

[link]

tettem fel róla képet ^^

2011. máj. 9. 19:51
 5/15 nory0722 ***** válasza:
Ne érts félre,mondtam is,hogy jótanács! lehet lecseszni,de nem fejmosásnak szántam,tényleg!!!! Csak mi járunk suliba,már több,mint egy éve. Ott is ugyan ezen a véleményen vannak. A mi kutyáink egymás között is ezt csinálják,így tudom,hogy milyen ez,miért csinálják! Általában a gyengébbik feladja,és ő a vesztes. Ő áll a másik kutya fölött,bár én vagyok a falkavezér,egymás között mégis ez a rangsoruk! Most te vagy a 'testvére',ezért veled teszi ezt. Az,hogy nem megy ki,ha nyitva a kapu,más kérdés. Csak vigyázz,nehogy megpróbálja átvenni a 'főnökséget'. Nekem beagle-m van,nem megy ki,ha nyitva a kapu,akkor ugat,ha azt mondom,kb 25parancsszót tud és mindig végrehajtja,mégis mai napig bepróbálkozik néha.
2011. máj. 9. 19:56
 6/15 nory0722 ***** válasza:

Egyébként aranyos kutyus,nekem ők vannak:)

[link]

[link]

2011. máj. 9. 19:58
 7/15 A kérdező kommentje:
oks :) nem értem félre ^^ Tieid is cukik ^^ nekem még ő se lenne, csak nem tudtuk eladni (itt születtek)
2011. máj. 9. 20:10
 8/15 nory0722 ***** válasza:
Még annyit hozzá tennék,hogy az én beagle pl néha felkap dolgogat,labdát,kesztyűt,cipőt..stb,de ezt azért teszi,mert incselkedik,játszani akar:) Sokak szerint ez sem megengedhető,de szerintem ez még igazán belefér,mivel nem rágja szét,csak játszani akar:))
2011. máj. 9. 21:04
 9/15 A kérdező kommentje:
enyém is csinálja, mikor hazaérünk és örül, régen labim volt ő mindig csinálta de ő nagyon okos volt *.* de non hiányzik :( *.* imádtam ^^ sokat sírtam miatta.. na mindegy :)
2011. máj. 9. 21:06
 10/15 anonim ***** válasza:

Norynak igaza van! A kutyák egymás között is így csinálják, a domináns elveszi a többiektől, ami neki kell, az alárendeltek pedig odaadják, mert ha nem, akkor a domináns harcba száll velük. Kialakult rangsornál, már nincsenek viták. Ám a gazdi mind fölött áll, tehát neki mindig joga van ahhoz, hogy bármit elvegyen. Akár ételt vagy játékot.

Nálatok fordítva van, a kutya veszi el tőled, ami neki megtetszik, tehát ő irányít. Ne add oda neki abban a pillanatban amikor akarja, bármi legyen is az! Te döntöd el, hogy mikor kaphatja meg és nem ő!

2011. máj. 9. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!