Szerintetek való nekem rottweiler?
Szerintem nyugodtan bevállalhatsz egy rottweilert, mivel az írásod alapján van már tapasztalatod a fajtával is, és nagyon vágysz egy ilyen kutyusra. Anyagilag B-tervnek mindenképpen bele kell kalkulálnod a dolgokba, hogy kutyaiskolás segítséged kell kérned, én azt eleve beleszámolnám. Nagyon sok ember a kutyaiskolába csak akkor megy, amikor már tényleg baj van a kutyával, és senki más nem segíthet. Én a legelső perctől kezdve jártam a kutyámmal kutyaoviba, és suliba is, a mai napig járok vele klubos foglalkozásokra (ÖV, agility)
Mivel kiskora óta profi szakemberek vesznek körül a tanácsaikkal, a kutyám tökéletesen lett nevelve, imádom, nagyon jó a kettőnk kapcsolata, és tökéletesen engedelmes, ami egy kutyától kitellik, azt ő mind tudja, és szívesen teljesíti. Számomra sokkal könnyebb volt úgy nevelni a kutyámat, hogy szakemberek voltak körülöttem, és még élveztem is. A kutyaiskolában rengeteg szintén kutyabolond barátot és ismerőst szereztem, és nagyon jó a légkör is ott :)
Az is fontos,hogy ne szaporítótól vagy egyszeri alomból vedd,tenyésztőnél garanciát kapsz pl.a diszpláziára és az idegrendszeri problémák esélye is kevés.
A tenyésztőhöz a kutya élete végéig minden problémával fordulhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!