Parancsra tud ugatni/morogni? Hogy tudnám megtanítani neki?
Simán meg lehet. Az enyém nagyon jól védi a területét, és mikor ugat, mert valaki az ajtónk előtt motoszkál, akkor mondtam neki mindig h fog meg, kapd el, stb.
Most ha odaállok mellé és ezt mondom neki, akkor ugat és morog :) Amint mondom h elég, akkor már csóválja is a farkát és nagyon örül, mert tudja h megdícsérem :)
Persze, meg lehet tanítani. Főleg, ha amúgy is hajlamos rá játék közben, mert pl. az én egyik kutyámnak 10 perc alatt megvolt, a másik meg fél napig nézett rám álmatag szemekkel és nem értette, mit akarok.
Én is klikkerrel tanítottam, nem sokkal azután, hogy elkezdtünk klikkerezni. Amikor már nagyon ideges volt, amiért nem tudta, mit akarok pontosan, akkor mordult egyet, és elég volt párszor ráerősíteni, hogy megjegyezze.
(Bár csak fél siker lett, mert valahogy úgy kapcsolta össze a dolgokat, hogy hason fekve morog, és közben eszméletlen sebességgel tolat hátrafelé... de hogy ezt honnan szedte, gőzöm sincs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!