A kutyám miért akar lesmásolni?
Pár napja észre vettem, hogy a kutyám meg akarta nyalni a számat, de időbe észre vettem, s az arcomon csattant a nyelve, de többször észre vettem hogy próbálkozik, csak hát időbe észre veszem
. A kutyussal igyekszek következetes lenni, mindig igyekszek ügyelni, hogy én legyek a GAZDA, a FŐNÖK, de mivel többen is vagyunk a családba, mindenkihez nagyon kedves, meg rohan, meg simogatást kunyerál, de én foglalkozok vele a legtöbbet. Szerintetek? Miért akarja nekem körbe nyalni az arcomat? A család többi tagja ilyenről nem panaszkodott nekem.
Még mielőtt bárki elkezdené, hogy amikor próbálkozik, mindig mondom neki, hogy NEM, FÚÚÚÚJ.
Valamikor meg fogja tanulni, hogy nem szabad, de azért kíváncsi lennék, hogy mivel a családon belül a többiek arcát nem nyalogatja, így eléggé érdekel az egész.
Tudom, hogy szeret, de eddig csak a kezemet nyalogatta.
Tudom, hogy nem tudnak nagyon kommunikálni, nem zavarna, ha csak az arcomat akarná megnyalni, utána lemosnám, s kész, de ne a számat...
Amúgy rászóltam, ahányszor a fejébe veszi,annyiszor fogok rászólni, de bizakodok, hogy a kezem nyalogatásával fog megelégedni.
Más gazdikat is a szájuknál akarja a kutya megnyalogatni?
Engem egyszer szájon nyalt...Mentem is a fürdőszobába.fujj.:D
De van,aki képes egy tányérból enni vele,meg szájon puszilni stb.Ha még nem tartasz itt....és nem tartasz itt..nincs semmi gond.:D
Ha van alkalmad megfigyelni falkában élő kutyák viselkedését, láthatod, hogy az alattvalók nyalják a főnök száját. Ez a behódolás egyik jele.
Tehát a kutyád elfogadja, hogy Te vagy a főnök és ezt ki is mutatja. Fordítsd el az arcod, hogy ne érje el a szád, csak a füledet.
Én egyszer nagyon belemerültem a kutyámmal a dögönyözésbe, és nevettem, és belenyalt a számba... Háát nem volt kellemes :)
Viszont én is úgy tudom, hogy ez csak a szeretet jele, és tényleg csak annyi a hátránya, hogy kutyanyálas lesz tőle az ember, amiből ugye szájba jutás esetén betegség is származhat...
Ha nem szeretnéd, hogy csinálja, akkor ilyenkor fordulj el tőle, és ültesd le, vagy jó a is ha oldalba bököd és közben mondod neki, hogy Nem!
Én mindig hagyom hogy nyalogasson, csak már trükközök, mert összeszorítom a számat és az arcom vmelyik oldalát fordítom felé, hogy azt érje el, mert mikor lesmárol az nem kellemes. :)
Nem tudják szóval mondani, hogy szeretlek, ezért ők nyaldosnak. Ez a testbeszéd, a kommunikációs forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!