Mit tud a K-9- es képzettségű kutya?
Én pl láttam olyat,hogy egy nagy szájkosár szerű dolog van rászerelve a fejére a kutyának a rendőrök beengedték a lázadó tömegbe és a futó ember hátába belefejelt a vassal,vagy felugrott a levegőbe és úgy ütötte le a delikvenst.
De van még drogkereső,különböző szagokra beidomított kereső.
Láttad a "Kutyám Jerry Lee"-t? Na, olyanokat :)
Egyébként nem tudom pontosan, de ilyen rendőri dolgokra képzik őket. Őrző-védő, drogkereső, nyomkereső, meg ilyen dolgokra :)
nekem itt van az ölemben a vizsgapapír
ez k99
1.pórázon követés
egy vezényszó induláskor : lábhoz
egy adható tempóváltáskor ás fordulásoknál
egy vezényszó ültetéshez
A kutya pórázon követésben laza pórázon a gazda mellett figyelmesen, felszabadultan megy, az irány és tempó változtatásokat követi, pozíciókat a gazda jelére felveszi. csoportkerüléskor nem szagol ki a csoport tagjaira
2. ültetés eltávolodással
egy vezényszó induláskor
egy vezényszó ültetéshez
a kutya pórázon követésben a gazda mellett figyelmesen, felszabadultan megy. Az ül vezényszóra leül. Amíg a gazda vissza nem lép mellé, egy helyben ül.
3. fektetés eltávolodással
egy vezényszó adható induláskor
egy a fektetéshez
egy az ültetéshez
a kutya pórázon követésben a gazda mellett figyelmesen, felszabadultan megy. Fektetés vezényszóra lefekszik. Amíg a gazda vissza nem lép mellé, egy helyben fekszik, a gazda jelére felül.
4.helyben maradás ülve vagy fekve, 5 lépésre
egy vezényszó adható ültetéshez
egy vezényszó fektetéshez
egy a helyben maradáshoz
és egy megint az üléshez.
A kutya ülve, fekve a helyén marad, míg a gazdája vissza nem tér hozzá.
ez így nagyjából
na ha már ez így begépeltem akkor egy zöld kezet dobjál :P
Köszönöm a válaszokat! :-)
Igen arra gondoltam, hogy mire van képezve. Annyit tudok hogy vannak fokozatok ( IPO 1-2-3 ), meg az engedelmességi vizsgát ismerem csak ( BH-1 ), és hogy ennél nincsen csibészelés. Azt a kutyám is lerakta.
Jaaah!
Ment a kéz. :-D
a szolgálati kutya képzés, teljesen más mint a sportkutyázás. A rendőrkutyák nem járnak K-99 es tanfolyamra. A BH, HPO,-val azoknak a kutyáknak kell rendelkeznie, akik munkavizsgára kötelezett fajták. (ennek feltétele a championátus).
A szolgálati kutyát egy teljesen egyéni képzésben részesülnek. a képzésük ugymond 9 hetes korban kezdődik, és majdnem 2 évig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!