Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen vizsgálatokra, szűrések...

Milyen vizsgálatokra, szűrésekre lehet szüksége az 5 hónap körüli erdélyi kopószerűségemnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!a párom 2 hónapja találta a fent említett kutyát.Mivel semmit sem tudunk ez előéletéről, ezért arra gondoltunk, hogy ha majd lehet elvinnénk néhány szűrésre, mint pl. diszplázia, de nem tudjuk milyen szűrések vannak még. Mit érdemes elvégeztetni? Eddig fajtatisztának tűnik (de tdom mivel nincs tk nem az), pont úgy néz ki ahogy a fajtastandard szerint ki kell. Biztos valami szaporító eredménye...tipikus fajtabetegségeket nejm nagyon írtak.

előre is köszi a válaszokat!

tapasztalt kopósok tanácsait is szivesen fogadnám! (csak hobbikutya, nem vadászok vele)

2011. máj. 4. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:

ha megkapta az oltásokat, akkor gondolom a doki is megnézte,tehát nagyjábólegészséges a kutya.

ga akartok szűréseket csinálni azt majd 1 éves kor után érdemes, bár egy kopónál nem hiszem,hogy szükséges lenne.

(tenyészteni gondolom úgyse akarjátok)

2011. máj. 4. 16:28
 2/10 A kérdező kommentje:
persze, minden oltása megvan!chippeztettük is. de miért gondolod hogy kopónál nem szükséges?
2011. máj. 4. 16:31
 3/10 A kérdező kommentje:
tenyészteni dehogy, nem vagyok a szaporítás híve egyáltalán. 1 éves kora körül ki lesz ivartalaníttatva, mint a másik kutyám. ez nálam elvi kérdés!
2011. máj. 4. 16:32
 4/10 A kérdező kommentje:
ja de hát milyen szűréseket??
2011. máj. 4. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Diszpláziát meg lehet neki csináltatni, bár sok értelme nincs, ha nem fogjátok tenyészteni. Több szűrésről nem nagyon tudok a kopóknak, ha van, akkor is csillagászati áron.
2011. máj. 4. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:

A kopók nem hajlamosak a DP-re.

ha gyanús megnézethetitek,de másra szerintem nincs szüksége. Kérdezzétek a dokit!

2011. máj. 4. 18:23
 7/10 A kérdező kommentje:
hát azért szerintem érdemes megcsináltatni, hogy kiderüljön mennyire lehet terhelni.
2011. máj. 5. 11:55
 8/10 Akiteki ***** válasza:

Akkor érdemes vele foglalkozni, ha felmerül a gyanú, hogy dp-s. Két éves kora után reggelente nem tud lábra állni, nem akar szaladgálni, hasonlók.

Fél éves kutyus úgyis annyit rohangál, amennyi jólesik, nem kell többet rátenni.

Feleslegesen ne tedd ki altatásnak.

2011. máj. 11. 19:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi!:) nem most akartam megcsináltatni, hanem 1 éves kora után, de tegnap felhívtam az állatorvost és ő is megnyugtatott, hogy csak akkor szűrjük ha muszáj.

Ha jól tudom, akkor Te tenyésztő vagy, ugye? Lenne egy buta kérdésem, a farkaskörmén kell vágatni a körmöt? elég hosszú meg hegyes is neki. Bár a tacskónál még ez fel sem merült...

2011. máj. 12. 08:57
 10/10 Akiteki ***** válasza:
Akkor vágd le a körmét bármelyik lábujján, ha olyan hosszú, hogy visszakanyarodik vagy zavarja a mozgásban. Normál esetben kopik annyira, hogy ne kelljen vágni.
2011. máj. 14. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!