Ha esetleg lenne kutyánk mikor, illetve milyen?
Kicsit összetett. Szóval nemrég altattuk el a kutyusunkat. Férjem szeretne újat, mert látja,hogy bele vagyok betegedve, szerinte jobb lenne nekem. Én még nem tudom,hogy jó ötlet-e!
Viszont én babát várok. Nem tudjuk,hogy most vegyünk-e kutyust, vagy várjun vele amíg a baba nagyobb lesz? Illetve,hogy milyet? Csak menhelyi jöhet szóba. Szeretnénk megmenteni legalább egyet. Nem lenne ha gond, ha házat is tudna őrizni, viszont a gyerek mellé nem tudom mennyire jó nagytestű kutya. Milyen keveréket részesítsünk előnybe?
köszi

Igen, a németjuhász fajtamentésnél rengeteg nyugdíjas rendőrkutya közül lehet válogatni.
Csak ennek is az a hátránya, hogy néhány éven belül őt is elvesztitek sajnos a kora miatt...
De szép dolog egy idős kutyát befogani :)
Igen, ezért nem akarja a férjem! A kutyusunk egy évet volt velünk, mégis belebetegedtem az elvesztésébe. Ezért fél a férjem! Talán igaza is van! De sajnálom ezeket a kutyákat. Az egész életüket végigdolgozzák és egy menhelyen végzik!
Szerintetek mennyire lehetnek ők "biztonságosak"?

Az egy hatalmas ostobaság, hogy a keverék kutya zsákbamacskább mint a fajtatiszta. Az is csak akkor nem zsákbamacska, ha nagyon komoly tenyésztőtől veszed, mert még a küllemtenyésztők sem szelektálnak vézenre.
Kérdező én is azt javaslom, hogy egyeztess menhellyel, olyannal ahol ideiglenesnél vannak a kutyák, és van róluk infó. Nálam most van egy ideiglenes boxer lányka, aki szerintem tökéletes lenne neked, de úgy néz ki neki lesz gazdája a hétvégén. Mindenképpen azt javaslom, hogy olyat válassz aki visszahúzódó de nem félős, ideiglenesnél volt és elmúlt három éves. Három fölött ha nincs túl nagy defektje, akkor simán beilleszkedik egy gyerekes családba, mert már nem olyan vehemens, jobban ért a szóból.
Hidd el egy mentett kutya és épp olyan izgi, mint egy kölyök. Én nap mint nap örülök valami újdonságnak:) Pl. mostmár olyan biztonságban érzi magát, hogy tud hanyatt fekve aludni, és egyre kevésbé anyámasszony katonája, elszaladgál játszani és néha a hangját is hallani.
Én ideiglenesbe is úgy hoztam el, hogy előtte három órát sétáltam vele flexin, és mindenféle dolgokra beteszteltem, főleg arra, hogy hogy reagál tiltásra és dícséretre egyes helyzetekben, mert a lényeg ebben van, ha ezt a kettőt jól érti, akkor minden más sima ügy lesz.
Köszi a választ!
Annyit még kérdeznék tőled, hogy rendőrkutyát akkor szerinted érdemes lenne örökbefogadni?

Hát ebben tanácsot nem tudok adni, csak azt tudom mondani, hogy én nem választanék rendőrkutyát. Ennek az egyik oka, hogy gyerekkoromban volt nekünk, és utáltam, a másik pedig az, hogy őket nem épp barátságos módszerekkel képzik, hanem leginkább elnyomják, és szerintem nem lehet kiszámítani milyenek lesznek, ha kinyílnak az elnyomás után. Meg ők azért túl vannak néhány kemény akción, bármikor előjöhet valami látens probléma.
De ez tök magánvélemény, lehet, hogy tévedek.

Szia!
nekem most van egy 5 hónapos erdélyi kopóm. 3 hónaposan találtuk az utcán. nagyon eleven, sokat kell rá figyelni.kb minden percben. mert ha udvaron is tartod ott is sokat tud rosszalkodni. nem rossz a kölyök elképzelés, meg hogg együtt nődögéljen a gyerekkel, de kisbaba mellé NE akarj még egy kölyköt is. Eléggé le leszel terhelve a babával akinek 24 órában kellesz.az első fél évben kb a babakutyénak is ilyen sokat kellenél. nagyon fárasztó lenne 2 babával, szerintem még ne vágj bele.
elhiszem h nagyon vágytok egy másik kutyusra, meg az is redes hogy egy menhelyire. két bnőm szült most és nincs is másra idejük. ez igy normális. nem akkor kéne megbirkózni a szobatiztsaágra neveléssel, fogváltás mizériával, kertásással amikor anyának kell lenned 100ban. nekem is vannak a kutyáim az egyik legjobb dolog, de nekem gyerek nélkül is téboly a kölyöknevelés, pedig már most könnyebb mint 2 hónapja...
legyen kutyád mindenképpen, hamár menteni akarsz. de csal ha eljön az ideje. ha lesz a baba mellet enegrgiád "megküzdeni" egy kölyökkel is. mondjuk hamár 1 éves a babád, akkor már talán könnyebb helyzetben lennél, kialakult az életritmusod is. akkor fog igazán kiderülni h belefér e még egy "baba". meglesz h mennyit sétálsz a gyerekeddel, amikor viheted a kutyát is például. hidd el jobban jársz ha kicsit, még türelemmel vagy és kivárod, hogy belefér e.
ha keveréket választasz akkor nagyon nehéz megmondani általában h milyen fajták vannak benne, hisz sokszor nem 2 fajtakutzyából vannak, hanem többszörös keverékek. ha házörző kell nagytestű lenne az igazi. ne labrador, vagy goldi mert azok édesek nagyon és pusziosztpgatósak. németjuhász bár jó lenne, de sajnos rengeteg a diszpláziás már...
szerintem az lenne a legjobb megoldás ha személyesen bemész a menhelyre, mert ők ismerik a saját kutyáikat, elmondod az igényiedet és ők segytenek választani. na itt az lesz a gond, h keverék kölyköknél ember a talpán aki megmondja h miből van és jó házörző lesz e.
köszönöm neked is!
Ja, közvetlenül az újszülöttem mellé nem akarnék nagyon kis kutyát. Még 7 hónapom van szülésig!:) Tehát (ha egyáltalán úgy döntenénk), akkor mostanában hoznánk el, és addigra már picit nagyobb lenne, megszokna, mire jön a baba!

persze értem, de én a helyedben azért megvárnám hogy milyen életritmusom alakulna ki a baba mellett. pl sokat tudsz vele a várandósság ideje alatt foglalkozni, ezt a kutya megszokja, majd ha megjön a baba ez egy időre biztosan lényegesen lecsökkenne a ráfordított időd, ezt a kutya össze fogja kötni az új hangos kis jövevénnyel és féltékeny lehet rá ami hátráltathatja h pozitivan élje meg az uj családtagot.
ebbe olvass bele:) [link]

Itt van még három cikk:
Főleg az utolsót ajánlom, ők mentett kutyákkal operálnak :)
Ha van hozzá tudásod, láttál már ezt-azt, van tapasztalatod a kutyákkal, akkor én bevállalnék a helyedben egy felnőtt kutyát mihamarabb, hogy mire a kicsi jön ismerje a szabályokat. Még esetleg némi kutyasulizás is belefér a 7 hónapba, nálunk a sulin volt pocakos kismama, aki egy héttel az alapfok vége előtt már elkezdte az alapfokot, hogy végezzen vele mire jön a baba :D Középfokon már nagyon-nagyon nagy pocakkal vizsgázott, édes volt :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!