Beagle-gazdik! Szeretnék egy beagle-t, elolvastam a neten amit csak tudni lehet, de ezek csak általános infók. Mesélnétek a kutyátokról, mire figyeljek, mit szabad és mit nem? Tényleg nehezen tanítható, konok ebek?
Hello. Ezen az oldalon van egy csomó bigli-fanatikus, mindegyiknek van ilyen kutyája, általában több is. Itt szívesen segítenek bármiben.
Szia!
Nekem van egy beagle kiskutyám, lány. nincs még egy éves.
Amikor hozzám került, egyből ráadtam a nyakörvet, és pórázzal vittem sétálni. Két hónap után levettem róla a pórázt, le-le maradozott mögöttem, de ha a nevén hívtam, mindig rohanni kezdett felém. Volt hogy túl szaladt:D...
Én meg tudtam tanítani neki, hogy odajöjjön hozzám, de ami igaz az igaz, mindig van nálam nasi. A beagle különös zabagép:D...leginkább mindent megeszik. Lakásban lakom, és a szeméttől kezdve a fa komódom fiókjának a gombjain át, már mindent megevett...apránként. Úgyhogy nekem az egyetlen negatívuma, hogy mindent megrág, és megeszik, ami egészségügyi problémákhoz is vezethet ugyebár. Mindezek mellett van egy 5 éves öcsém, aki hát...hogyismondjam...szereti nyúzni a kutyámat, de még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy emiatt a kutya ellenségesen viselkedett volna vele. Soha.
Úgyhogy én nagyon örülök, hogy beagle-m van...bárhová tudom ajánlani.
Szia!
Az én beaglem dec 24-én született, másfél hete van nálam.
Kb a 4. nap óta szépen "ül" parancsra, jön, ha hívom, de csak ha kaja van nálam:)
Óriás haspók, bármennyit megenne...
Van egy 2 éves fiam, ő is igen szépen nyúzza, de eddig semmi baleset nem történt, látva a kutyát, nem is fog:)
Ennyi idő alatt az összes papucsot megette, a fiam Fisher Price tanulókutyája a kedvence...
Az "Emma nem!"-re nagyon hallgat falatka nélkül is, elég erélyesen mondva azonnal abbahagyja, amit csinál, és boci szemekkel bámul rám:)
Én is egyszerűen rátettem a nyakörvet, szépen megszokta szinte azonnal, a pórázzal ugrált kb 5-10 percig, azóta azt is elfogadta. Ha látja, már tudja, hogy séta jön:)
Mi már itthon is hagytuk párszor, semmit nem rongált meg, szépen feküdt, amíg haza nem értünk.
Tényleg csökönyös egy állat, most azzal küzdönk, hogy ne harapdáljon, mert nem érzi a mértéket és bár a gyerekre vigyáz, velünk kicsit durva (tudom, ő nem érti, neki játék).
Mindenképp ajánlom, ha van elég türelmed:)
Ja, és lányt javaslok, sokkal simulékonyabb, van benne némi anyaösztön.
Tüzel ugyan, de a kan meg megy a tüzelő szukák után, jobb, ha hozzánk jönnek és nem az én kutyám megy, szerintem:)
Írj nyugodtan privit!
Zsófi
Szia!
Nekem is beaglem van.Ő 3 éves lány kutyus.
Ahogy az elöttem irók mondták,a szagok után nagyon elmegy,nehezen betanitható az engedelmességre és valóban SOHA nem lesz németjuhász tulajdonságú,nem lesz robot kutya :)
Az enyémet póráz nélkül is tudom sétáltatni,a zebránál is megáll,kemény kéz kell a neveléshez és türelem.
A beaglek is különbözőek,főleg temperamentumban :)
A beagle egy különleges kutya fajta, akihez megfelelő humor érzék kell :)
...mert a beagle beagle,minek is magyarázzuk...-ezt a beagle-club.hu-n olvastam és nagyon találó :D
Rengeteget tudnék róluk mesélni....
Ha van kedved vegyél fel msn-re : hcsilla17@freemail.hu és ott mindent leirok amire kiváncsi vagy, szivesen segitek a kutyatartásban,a kezdeti nehézségekben :)
sziasztok, és köszönöm a válaszokat. Végül is a rossz tulajdonság, hogy szökős, ha szagot fog.
Most épül a családi házunk, azt hiszem májusra elkészül. Addig még panelben fog lakni, de szerintem kibírja ezt a kis időt. Szabadságon leszek 16-ától 2 hétig, lesz rá elég időm, aztán a párom vesz ki szabadságot. Lesz rá elég időm/időnk, és szeretném kutyaiskolába is vinni.
Kell neki valamilyen extra felszerelés, ami a többi kutyának nem, de a beagle-nek kell? (mint pl. egy kínai kopasz kutyának naptej nyárra, ruha, stb,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!