Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyalopás esetén mi a teendő?

Kutyalopás esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés
04.22-én 17:20 körül az exem eljött a lakhelyemre és eltulajdonította a kutyámat. (Yorkshire Terrier) Rendőrt hívtam, de nem vették fel a jegyzőkönyvet mondván nem tudok semmit csinálni, ha mégis szeretnék feljelentést tenni, menjek be a . Rendőrkapitányságra és tegyem meg. Ezt két nap múlva meg is tettem. De biztattak sok jóval. Azt viszont tudom igazolni, hogy a kutya az enyém, be van chippeltetve és szerencsémre a vásárlás időpontjában még nem éltünk egy közös háztartásban, így nem számít "közös vagyonnak" a kutyus. Nem tudom mit tehetnék még. Kérem, aki tud segíteni, válaszoljon. Egy elkeseredett gazdi
2011. máj. 2. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%

Nem a kertes ház dönti el, hogy egy kutyának hol van jobb helye. A lényeg az, hogy hol szeretik jobban.

A lehető legrosszabb az, hogy egyik héten itt, másik héten ott.

Azt hiszem, ebben a dologban nem tudsz objektív lenni, mert a kutya tulajdonjogának érvényesítése elsősorban a volt párod elleni akció, mint ahogy neki is.

Szerintem egy harmadik, semleges helyen lenne neki a legjobb, ott tudna kiegyensúlyozott kutya lenni.

Ilyen huza-vona esetén idegroncs lesz az a szegény állat.

2011. máj. 2. 14:00
 12/18 anonim ***** válasza:
A csipp regisztrációnál írasd be az orvosoddal, hogy elveszett.
2011. máj. 2. 14:05
 13/18 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem az exem ellen irányuló dolog az, ha igazolom, hogy a kutyus az én tulajdonom. Ennyi erővel akkor bárki bárkihez bemehet és elviheti a kutyáját? Nem velem van a gond, hanem 1. vele, 2. a magyar törvényekkel. Az igaz, hogy nem a családi ház dönti el azt, hogy a kutya kinél van jobb helyen, de azt hiszem nyáron a 40 fokban nem a 9.emelet a kutyának. Azonkívül nekem a Joy olyan, mintha a gyerekem lenne. De ezt nem szeretném bizonygatni, mert nem ez volt a téma.
2011. máj. 2. 14:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Beszélek az állatorvossal.
2011. máj. 2. 14:07
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem bárkiről van szó, hanem a volt párodról, akivel egy családban élt a kutya. Gondolom, mindkettőtökhöz kötődik.

Kérdés, te mennyit vagy vele naponta és mennyit a párod.

A negyven fok a kertben sem kellemes egyébként.

És kis termetű kutya egyébként sem kinti tartásra való.

Szóval, ha a szeretet vezérel, akkor a rendőrségnek foglalkoznia kell a lopással, ha tetszik nekik, ha nem.

De gondold meg, a kutya kinél szeret jobban lenni, ez legyen a mérvadó.

Csak a te elmondásod alapján ismerjük a történetet, ezért én véleményezni semmiképpen nem fogom.

Mert a kutya tulajdonjoga nem biztosíték arra, hogy a kutyát valóban jól tartják és szeretik.

2011. máj. 2. 14:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Na igen , a visszalopás tűnik a legjobb megoldásnak ha a rendőrök nem foglalkoznak az üggyel.Miután visszaszerezted cseréltesd le a záradat h az exed ne tudjon bemenni hozzád , ha mégis megtené betörés miatt is feljelentheted.

A kötekedőnek : Nem értem miért feltételezed azt , hogy a kérdező nem jó gazdája a kutyádnak, már bocs de ez elég szánalmas.Nem tudom neked hogyan esne ha ellopnák a kutyádat , és mindenki azt csinálná mint most te.

2011. máj. 2. 15:13
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Bizony kötekszem, amíg csak az egyik fél elmondása alapján ismerjük a sztorit.

Sok olyan tulajdonost ismerek, akitől szívesen ellopnám a kutyáját.

A kérdező elsősorban a tulajdonjogát hangsúlyozza és nem a kutya hiányát.

Szóval, én nem tartom magam hivatva ebben dönteni.

Nem biztos, hogy jobban járna a kutya, ha visszalopnák.

Ezt nem itt kell eldönteni.

2011. máj. 2. 15:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki megpróbált segíteni. Szerencsére egy kedves rendőr ismerősöm intézkedett és holnap ellátogat egy járőr az exemhez és ha ott találja a kutyusomat, haza hozza. :) Nagyon boldog vagyok és kívánom mindenkinek, hogy szerencsésen alakuljon az élete!!
2011. máj. 2. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!