Az acanában túl sok a fehérje? Lesz valami baja a kutyámnak tőle?
Sokféle Acana van, van olyan is, aminek kevesebb a fehérje tartalma.
A kutyáink négy éve eszik és nincs bajuk tőle. A kutyának szüksége van fehérjére is.
Túl sok fehérje leterhelheti a májat illetve fehérjéből lehet a legrosszabb hatásfokkal energiát termelni.
Mi is etettük egy ideig vele, de inkább áttértünk Eukanuba-ra, lehet télen visszaállunk majd Acana-ra (Lamb and apple annak a legkisebb a fehérje tartalma), de mivel kanadai táp magasabb a zsírtartalma, amit a hidegbe úgyis eléget.
A kutyának elvileg fehérjére lenne szüksége, hisz a vadonban a farkasok is először ettek húst, és ha csak hetekig nem volt zsákmány, csak akkor kezdtek el növényeket, gabonát enni, már amennyire volt lehetőség. A kutya húson él, az kell neki elvileg. Én is így voltam vele, ameddig tegnap nem kapott a kutyám életében negyedszerre vastagbél-gyulladást, a doki szerint a táptól (csak azt kapta), mert túl sok volt már neki a fehérje. Szóval most már amit régóta tervezgettem, mind a két kutyusomnál Happy Dog tápra váltottam, majd meglátjuk, mi lesz, tegnap este mindenesetre mind a kettő betömte az összeset.
Sokaknak beválik, sokaknak nem. Én Orijen táppal etettem, de már megbántam, mert ugyan a kutyám gyönyörű, de majdnem ráment az élete emiatt többször is, szóval én váltottam..
A titka az az egésznek, hogy nem csak száraztáp kell a kutyának. Mi etetünk száraztáppal, konzervvel és főtt kajával vegyesen.
A túl sok fehérje bevitel akkor áll fenn, ha mást nem kap.
És ismétlem, Acanából több tucaféle van, ki kell választani a legmegfelelőbbet.
Egyébként a kutyák zöldségfélét bizony esznek húsevéskor is. Mert legelőször a gyomrot kezdik meg és a növényevő gyomrának a tartalma nem csak húst tartalmaz.
Szóval a vegyes koszt kell.
Még valami: csontot egyáltalán nem kell adni kutyának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!