Viharkor jutalomfalat?
mármint a tiedbe .Mondjuk nyilván attól is függ milyen jóban vagy velük, és rájuk mered e bízni a házkulcsát...
Vagy van egy jobb ötletem =D...csináltass kutyaajtót..Nem ismerem az anyagi helyzetedet , de ha jól állsz akkor felszereltethetnél egy olyan kutyaajtót ami csak a te kutyádat engedi be .(nyakörvről ismeri fel)
20:52-nek!
nem hagyom magára,félreértettél!ugy értettem hogy kinn vagyok vele a kutyaháznál,és mikor nyugton van,én bejönnék a házba,de észreveszi és követ!olyankor(söt minden)viharnál beengedem!szegényt sajnálom,hogy fél.
próbálok természetesen viselkedni,nem foglalkozni vele,de mikor a vihar épp felettünk van,és a leghangosabb,állandóan a lábamnál hisztizik és remeg...miközben én nyugodtan nézem a tv-t vagy netezek.nyugtatózni nem szeretném,mert hát vihar elég sürün volt tavaly is,2-3naponta mégsem tömhetem gyógyszerral.
de azt hiszem,ilyenkor inkább nem adok jutalom falatot,kitalálok rá valami mást.
17: 07-es vagyok. A Cerberos Kutyaiskola honlapjárol másoltam be, olvasd el az egész oldalt. Szerintem nagyon hatásos, nekem a yorkimnál bevált.
Szerintem itt a hiba: "ugy értettem hogy kinn vagyok vele a kutyaháznál,és mikor nyugton van,én bejönnék a házba,de észreveszi és követ!olyankor(söt minden)viharnál beengedem!szegényt sajnálom,hogy fél"
Mikor megnyugszik, te ki akarod vonni magad a dologból = a megnyugvásnak negaív következménye van
Mikor utánad megy és újra megijed, akkor mégis beengeded = a hisztinek pozitív következménye van.
Ha a kutyád ennyire frászban van a dörgéstől, akkor te tehetsz, vagy nem tehetsz bármit, akkor is félni fog.
Sok kutyánál ez veleszületett. Az enyhe nyugtatót tudom én is tanácsolni és azt, hogy engedd be a házba, de ott is félni fog meg remegni. Sőt a zivatar elmúltával még egy darabig fülelnek is, hogy tényleg elmúlt a veszély?
17:07!
nagyon jó az oldal,amit linkeltél,el is olvastam sokmindent!
utolsó elöttinek:igazad van,ez eszembe se jutott!
utolsónak:sajnos benn a lakásban is fél...de észrevettem pár hiányosságot a kapcsolatunkban,7végétől el is kezdjük a tanulást!
lehet hogy nem szűnik meg teljesen a pánik,de ha tudni fogja hogy bennem megbízhat,talán azért könnyebben viseli majd.
Az nagyon jó, ha minden dörgésnél adsz neki, de akkor tényleg mindegyiknél, még hajnali 3-kor is :) Hallottam olyanról aki ezt alkalmazta és bevált. A lényeg, hogy valami nagyon-nagyon finom, speciális falat legyen, amit imád a kutya és csak ilyenkor kapja. Pl. egy kutyus, aki pánikolt, mikor tűzijáték volt, mindig megkapta a Kongját banánnal megtöltve, rövid időn belül, mikor meghallotta a durrogást, pánik helyett erős nyálcsorgatással reagált :)
Ez sajnos egy elterjedt tévhit, hogy a félős kutyát ne jutalmazzuk. A félelem egy érzelmi állapot és ezt nem tudod megerősíteni. Nyugodtan lehet a félős kutyát vigasztalni, a lényeg, hogy te teljesen nyugodt maradj és legyél megnyugtató a kutyának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!