Jutalomfalat idegentől? Normális?
hÁT NEM!
Mi minden nap járunk a 2 amstaffunkkal, futtatóra, 1 órát, ilyenkor ott van a megszokott csapat, kb 10-15 kutyával. Nálunk senki nem csinál ilyet. Nekem speciel eszembe nem jutna, hogy más kutyájának feladatokat adjak, meg jutalom falatot.
Tök egyszerű, mond meg mindenkinek, hogy a te kutyádnak ne adjanak parancsokat, főeg ne jutalom falatot. (Ha megkérdezik, hogy miért akkor szépen mond meg nekik.)
Jesszus ilyenről még nem is hallottam.....
Ja nálunk volt olyan, hogy amikor valakinek a szülinapja vagy névnapja van akkor az ünnepelt hoz ki piát meg sütit, meg a mindenki, és van olyan, hogy megkérdezik, tőlem meg a Páromtól, hogy azt a minimális sütidarabot odaadhatja e a kutyánknak. De megkérdezi!
Mielőbb szólj rá az emberekre, hogy nem tegyék!
Nálunk is ez volt, de most már mindenkiben tudatosult a szabály, hogy más kutyáját nem etetjük, nem hívjuk stb...
Elég gáz dolog ez... Mindenképpen tedd szóvá, ilyet normális ember kérdezés nélkül nem csinál.
Nálunk egy időben a szomszéd átdobálta a maradékokat a kutyámnak, egyik nap aztán jól leoltottam, azóta abba hagyta.
Én ezen eleinte annyira meglepődtem, én mindig engedtem, hogy adjon falatot más is a kutyámnak, ha megkérdezik, annyit szoktam mondani, hogy kérjen tőle valamit cserébe (ült, pacsit, akármit). Szerintem ez tökre gondolkodásmód kérdése. Aztán mikor először találkoztam olyan gazdikkal, mint amilyenek ti vagytok, akkor nekem is leesett, hogy illik megkérdezni, azóta megkérdzem én is mindig. De mindig őszintén meglep, ha valaki nem engedi.
Milyen szerencse, hogy ilyen színes a világ, és ilyen mások vagyunk mindannyian :)
A kutya mindig csak a gazdájától fogadhat el élelmet.
Ezt komolyan kell venni.
Nem tetszenek nekem ezek az úgynevezett kutyazsúr partik, ahol mindenki más kutyáját eteti.
Mindenki etesse csak a sajátját.
Annyiszor írtunk már a falkavezérségről. Nem?
A kutyánk csak a falkavezértől vagyis csak tőlünk fogadhat el élelmet.
Én akkor sem csináltam ebből sosem problémát, és egyáltalán nem zavat, hogy másnak is működik a kutyám. Sőt a sulin szokott olyan lenni gyakorlásnál, hogy kutyát cserélünk valakivel, hogy a kutya jobban beáltalánosítsa a feladatot.
Vagy ha pl. dolgom van és kennelben hagyom a sulin a kutyát, akkor szoktam is kérni azokat, akik ott bóklásznak, hogyha nyugton van toljanak be neki egy falatot, hogy legyen megerősítve, hogy nem kell a kenneltől parázni.
És azt hiszem maximálisan uralom a kutyámat.
Én azt hiszem egy bizonyos szinten túl már semmit sem ront a tekintélyeden, hogy más is eteti a kutyát.
De ettől még persze tiszteletben tartom, hogy másnak lehet ezzel problémája, és ha azt kéri ne etessem, nyilván nem etetem.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: nem félsz, hogy így bárki elhívhatja mellőled a kutyádat?? Odamennék pl én, fognám a jutalomfalatot, "Gyere ide", a kutyád odajönne hozzám majd állnál ott, mint.........
Természetesen én is tiszteletben tartom az életszemléletedet, ahogy te is a miénket, csak érdekel, hogy viselkednél ebben a helyzetben.
Nekem pl már sokan szemet vetettek a kutyámra, és nem örülnék, ha el se kéne "lopniuk", hanem menne magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!