Nevelhető a németjuhász?
1 éves szuka németjuhászom a családban senkitől sem fél, csak tőlem. 7 hónapos korában került hozzánk, de senkitől sem fél, viszont ha engem meglát összevizeli magát, reszket stb. Sohasem bántottam mindig megsimogatom...elmenekül akkor is.... Nem tudom mit lehetne vele kezdeni.... kutyaiskola kilőve:1:nincs a közelben
2: idő és pénz hiánya
Am a kutya fajtiszta....
Teljesen mindegy hogy fajtiszta vagy fajtatiszta. Az a lényeg hogy kutya, és látszólag ok nélkül fél valakitől. A kérdező ebben kért segítséget. Nekem mindig voltak és vannak is kutyáim, minimum 2 de volt hogy több is volt. Ja és mind keverék kutyus és soha nem voltunk suliba, mert nem engedhetjük meg magunknak. Abból a pénzből inkább jobb kaját és lakhelyet biztosítok nekik.
Amit a kedves kérdezőnek javasolnék.
Ha soha nem bántottad, nem volt olyan hogy véletlen ráléptél vagy bármi baleset akkor valami rajtad van amit nem szeret. Pl. a parfümöd nagyon erős, számára zavaró illatú. Vagy valami a kezedben amitől fél. Próbáld ki egy pár alkalommal, hogy frissen mosott semleges (nem susogós, csörgős) ruhába minden illatszer használata nélkül mész hozzá. Nem kell feltétlen odahívni. Ülj le a földre és várd meg hogy Ő menjen oda. Ha odament akkor kezd el simogatni, de nagyon gyengéden és lágy halk hangon dicsérd meg. Csak akkor kezdj vele játszani ha Ő elkezdi. Ne akard te rávenni a játékra. Légy határozott, kiszámítható legyen a viselkedésed és nagyon nyugodt. Ha egy kicsit is ideges vagy izgatott vagy akkor előbb nyugodj meg és csak utána menj a kutyához. Lehet így a földön ülve olvasni és tanulni is. Szerencsére már jó idő van kint is. Sok sikert. Írj privit hogy alakul a dolog.
itt nem is a kutyaiskola lényeg hanem h foglalkozzon vele de nem akar
És ne mond h de akarsz, mert akkor tennéd
Valószínűleg a hangod, a megjelenésed emlékezteti valamire, amitől félelem fogja el.
Ne erőszakold magadat rá. Legyen nálad, ha megoldható, apró, finom jutalomfalatka, amikor a közelében vagy. Annyit megtehetsz, leguggolsz és a tenyereden kitartod a jutit. Ha odamegy magától és elveszi, ismételd meg. Aztán ne nyújtsd ki a kezedet, úgy ajánlj neki falatot.
A többi időben legyél közömbös vele. Ha eljutsz odáig, hogy már állva tartod a kaját és önként hozzád megy érte,és nem megy el azonnal, adhatsz még neki. Aztán te fogod úgyis látni rajta, hogy falat után mikor simíthatod meg. Nem fog gyorsan feloldódni, kell a türelem.
Én Sziszi795, tegnap 22:16-kor és az előttem hozzászóló ma 00:48-kor írt válaszát kombinálnám a helyedben. Semleges ruházatban, parfüm v. dezodor mentesen, egy adag jutalomfalattal a zsebemben (ami vmi húsféle legyen) ülnék le valahova nyugodtan, kényelmesen...
Egy jutifalatot a kezembe vennék, de nem ajánlanám fel rögtön a kutyának (zárt tenyér), hanem megvárnám, míg a szaga oda csábítja hozzám a kutyát. Ha odajön, akkor kinyitnám a tenyerem és úgy tenyérből engedném, hogy megegye a jutalom falatot.
De ahogy Sziszi795 is írta:
Legyél nyugodt és higgadt.
Először is nem lehet tudni,hogy élete első 7 hónapjában mi érte,bántották-e,hogy bántak vele stb.
Miért vált meg tőle az előző tulajdonosa?
Az is lehet,hogy mivel agyonszaporított fajtáról van szó,ez a kutya ideggyenge,wesenhibás.
A törzskönyvön rajta van a tenyésztő neve,fel kéne keresni akár telefonon és elmondani neki a problémát,ő biztosan jó tanácsot fog adni a kutya helyrehozására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!