Mi a véleményetek a mostanában felkapott falkavezér- dologról?
Egyre többet olvasom itt is, hogy a probléma a rangsor helytelenségéből fakad. Mennyire befolyásolja a kutya viselkedését, ha pl. holnaptól én akarok lenni a falkavezér?
Meg fog változni a viszonyunk? Ha igen pozitívan vagy negatívan?
Ismerősöm mesélte, hogy Ő is próbálta alkalmazni Cesar Millan tanácsait, de a kutya passzívabb lett tőle, nem kereste a társaságát. Mitől lehet ez?
Szerintem is fajtától függ, nekem pitem van, nem egyszerű eset. Néhány szabályt betartunk, de nem azért, mert azt mondták, hanem mert én is reálisnak tartom. Pl. a kaján én uralkodok, csak akkor ehet, ha azt mondom, hiába van ott előtte a kaja. Az ajtón is én megyek ki először stb. De ha hazaérkezem, egyből megszeretgetjük egymást, nem várok.
Nálunk beváltak ezek, mert ha egy kicsit is engedek, vannak gondok a szófogadással.
De sok ismerősöm nem is hallott a szabályokról, mégis ők a falkavezérek, nem a kutya. Szerintem édes mindegy mivel éred ezt el, a lényeg, hogy így legyen. Ha nem kell hozzá Fennel meg a kutyadoki, akkor úgy is jó. De sokan sokat köszönhetnek nekik szerintem.
És nem a kapcsolatunk csak szorosabb lett, mert így kölcsönösen jóba vagyunk egymással, nem kell vele veszekedni, mert nem szófogadatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!