Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Palota pincsi pároztatás (? )

Palota pincsi pároztatás (? )

Figyelt kérdés

mennyi ideig kell a kan és a szuka kutyát össze zárni? hogy kiskutya legyen

hány alkalommal kell összezárni?

mennyi idő mire megszületik a kiskutya?

lécci ne oltogass hogy szaporito meg stb.

saját célra lessz, ismerösöknek kellene

ma vittem el 2 óra hosszára a kutyát és végig kenyték a pitét

2011. ápr. 28. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
6%
SZia! én is pekingi tulajdonos vagyok. az én kutyusom kan. tavaly egy hölgyemény megkeresett, hogy egészségi okokból szeretné pároztatni szuka kutyusát. nekünk is jól jött volna, mert anyukámnak szerettünk volna egy kiskutyát. pénzt sem kértünk érte semmit. egyetlen alkalom. majdnem két hétig hagytuk ott a kutyust, mert még tüzelt, mikor odavittük, és mivel sajnos másfél óra volt az út oda, nem tudtuk megoldani a napi ingázást, inkább otthagytuk. a lényeg, hogy 6 kutyus született, és MIND A HAT ELPUSZTULT! az én kutyám egészséges, a másik is az volt, de sajnos beteg lett a vemhesség alatt. de ha nem betegedett volna meg, sajnos akkor is nagy volt az esélye a beteg kutyusok születésének:( sajnos mi ezt saját tapasztalat árán tanultuk meg, és soha többet nem tennénk ki a kutyákat ennek, főleg nem a szuka kutyust. azóta is beszélő viszonyban vagyok a lányzóval, a kutyus jól van, de a szülésbe majdnem belepusztult. én elhiszem, hogy nem szaporítani szeretnéd, hiszen a kutyák maguktól is párosodnak, de nem teszel jót a kutyusnak. tényleg nem kioktatásnak vedd, és ne haragudj, ha megbántottalak, csak tényleg nem éri meg a kutya szempontjából. Tapasztalatból mondom!
2011. ápr. 28. 21:20
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

A sok hülye tudatlan! Nem az a szaporító aki saját kedvére pároztatja a kutyákat. Hanem ez: [link]

Mindenki írja ezen az oldalon hogy így kutyaszaporítás, úgy kutyaszaporítás közben meg fogalma sincs róla hogy mit jelent ez a szó!!!!

2011. ápr. 29. 13:35
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves előző. Százszor leírtuk, hogy a szaporítónak két fajtája van. Az egyikakutyagyár, ami ellen könnyebb fellépni, lebuknak, rendőrség kimegy,elkoboz.

A másik fajta a hobbiszaporító, aki minden tudás nélkül, minden ellenőrzés nélkül összerak kkant és szukát és lehoz almokat.

Ahol pesze a genetikai rendellenességek gyakoribbak, hiszen a kutyák nem szüretek, sokszor rokonok, hiszen törzskönyv nincs, vagy nem nézik, ma sajnos a nem tenyésztett állomány felelmár herpeszes, aminek a következménye a kölykök pusztulás, vagy halva születése (pont ahogy egy előző leírta). A szuka nem kap megfelelő orvosi ellátást, vészhelyzetben a hobbiszaporító nem tudja mit kell tenni.

A kutyák a fajtának nem megfelelőek se fiziológiailag, se pszichikailag.

jön a félős labrador, a villámtól megijedő vizsla és az ifegbeteg bulldog.

Ez is szaporítás. és még fel se lehet ellenelépni rendőrséggel, ezért még veszélyesebb mint a kutyatelep.

2011. ápr. 29. 13:41
 14/19 anonim ***** válasza:
*bocs, telefonról írtam,nem mindíg sikerül eltalálni a betűt.
2011. ápr. 29. 13:42
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen és nem gondolod hogy nem minden ember ilyen hülye??? Már aki nem tenyésztő az mind hülye vagy ez hogy működik? Mert ezt nem értem minek kell egyből elítélni valakit? Az oké hogy a kérdező tényleg nem sokat ért a kutyákhoz, de nem mindenki ilyen!
2011. ápr. 29. 14:06
 16/19 anonim ***** válasza:

én még olyan hobbi szaporítót nem láttam,aki megcsináltatta volna a kötelező szűréseket,hogy a minimálisra csökkentse a genetikai betegségeket. Olyat se láttam,aki tenyészszemlére vitte volna a kutyát és kiállításra, hogy ne csak az ő "gyönyörű akutyikám" véleményét hallja, hanem másokét is, akik bízony ráírják az értékelési lapra a legkisebb hibát is.

Olyat se láttam, aki úgy választotta volna ki a kant, hogy az ellensúlyozza a szukahibáit és kidomborítsa az előnyeit.

Azért nem láttam,mert a hobbiszaporítók ehhez nem értenek. Nem tanulták. Sőt még nem is foglalkoznak ezzel, mert nem érdekli.

Almot hoz le az ideggyenge szukájátólegy ideggyenge vagy agresszív kannal. És aztán csodálkozik,hogy félős kutya az eredmény. Amikor a standart kpl. ifejezetten kiemeli, hogy a fajta állja a lövést, határozott, érdelklődő, bátor.

Ezért veszélyes a hobbiszaporító. Mert tönkretettek már számtalan fajtát. A németjuhászt,aztán a spánieleket, a labradorokat,a beadlet, a bordert, yorkiet........stb

2011. ápr. 29. 14:20
 17/19 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:20

A kölykök halálát szinte biztosan herpesz-vírus fertőzés okozta, amit simán átadhatott a TE kutyád is!! Ez a fertőzés ugyanis kizárólag újszülött korban ilyen veszélyes, felnőtt korban szinte soha nem veszik észre....

A szaporítóknak 2 "típusa" van. Az első a pénzért, a második hülyeségből csinálja. Mind a kettő pont ugyanolyan rossz, mert a fajta leromlásához, az eredeti fajtára már csak nyomokban hasonlító, vézen-problémás egyedek megjelenéséhez vezet. Mint az az agresszív golden retriever, akinek a gazdája régebben telesírt egy fórumot, hogy ő azért vett (sajnos mint kiderült szaporítótól) ilyen kutyát, mert kezdő és erre azt hitte könnyen kezelhető...

Egyébként kedves kérdező: PEKINGI PALOTAKUTYA a fajtája és nem pincsi.....

2011. ápr. 29. 14:49
 18/19 anonim ***** válasza:
A pekingi palotakutya, pekingi palotakutyácska, palotapincsi vagy pekingi egy ősi kínai társasági kutyafajta. (wikipédia)
2011. ápr. 29. 16:12
 19/19 anonim ***** válasza:
a wikipedia mióta hiteles forrás? "olvastam a neten,tuti igaz" kategória. Kutya ügyben az FCI standard a hiteles forrás.
2011. ápr. 29. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!