Palota pincsi pároztatás (? )
mennyi ideig kell a kan és a szuka kutyát össze zárni? hogy kiskutya legyen
hány alkalommal kell összezárni?
mennyi idő mire megszületik a kiskutya?
lécci ne oltogass hogy szaporito meg stb.
saját célra lessz, ismerösöknek kellene
ma vittem el 2 óra hosszára a kutyát és végig kenyték a pitét
A sok hülye tudatlan! Nem az a szaporító aki saját kedvére pároztatja a kutyákat. Hanem ez: [link]
Mindenki írja ezen az oldalon hogy így kutyaszaporítás, úgy kutyaszaporítás közben meg fogalma sincs róla hogy mit jelent ez a szó!!!!
Kedves előző. Százszor leírtuk, hogy a szaporítónak két fajtája van. Az egyikakutyagyár, ami ellen könnyebb fellépni, lebuknak, rendőrség kimegy,elkoboz.
A másik fajta a hobbiszaporító, aki minden tudás nélkül, minden ellenőrzés nélkül összerak kkant és szukát és lehoz almokat.
Ahol pesze a genetikai rendellenességek gyakoribbak, hiszen a kutyák nem szüretek, sokszor rokonok, hiszen törzskönyv nincs, vagy nem nézik, ma sajnos a nem tenyésztett állomány felelmár herpeszes, aminek a következménye a kölykök pusztulás, vagy halva születése (pont ahogy egy előző leírta). A szuka nem kap megfelelő orvosi ellátást, vészhelyzetben a hobbiszaporító nem tudja mit kell tenni.
A kutyák a fajtának nem megfelelőek se fiziológiailag, se pszichikailag.
jön a félős labrador, a villámtól megijedő vizsla és az ifegbeteg bulldog.
Ez is szaporítás. és még fel se lehet ellenelépni rendőrséggel, ezért még veszélyesebb mint a kutyatelep.
én még olyan hobbi szaporítót nem láttam,aki megcsináltatta volna a kötelező szűréseket,hogy a minimálisra csökkentse a genetikai betegségeket. Olyat se láttam,aki tenyészszemlére vitte volna a kutyát és kiállításra, hogy ne csak az ő "gyönyörű akutyikám" véleményét hallja, hanem másokét is, akik bízony ráírják az értékelési lapra a legkisebb hibát is.
Olyat se láttam, aki úgy választotta volna ki a kant, hogy az ellensúlyozza a szukahibáit és kidomborítsa az előnyeit.
Azért nem láttam,mert a hobbiszaporítók ehhez nem értenek. Nem tanulták. Sőt még nem is foglalkoznak ezzel, mert nem érdekli.
Almot hoz le az ideggyenge szukájátólegy ideggyenge vagy agresszív kannal. És aztán csodálkozik,hogy félős kutya az eredmény. Amikor a standart kpl. ifejezetten kiemeli, hogy a fajta állja a lövést, határozott, érdelklődő, bátor.
Ezért veszélyes a hobbiszaporító. Mert tönkretettek már számtalan fajtát. A németjuhászt,aztán a spánieleket, a labradorokat,a beadlet, a bordert, yorkiet........stb
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:20
A kölykök halálát szinte biztosan herpesz-vírus fertőzés okozta, amit simán átadhatott a TE kutyád is!! Ez a fertőzés ugyanis kizárólag újszülött korban ilyen veszélyes, felnőtt korban szinte soha nem veszik észre....
A szaporítóknak 2 "típusa" van. Az első a pénzért, a második hülyeségből csinálja. Mind a kettő pont ugyanolyan rossz, mert a fajta leromlásához, az eredeti fajtára már csak nyomokban hasonlító, vézen-problémás egyedek megjelenéséhez vezet. Mint az az agresszív golden retriever, akinek a gazdája régebben telesírt egy fórumot, hogy ő azért vett (sajnos mint kiderült szaporítótól) ilyen kutyát, mert kezdő és erre azt hitte könnyen kezelhető...
Egyébként kedves kérdező: PEKINGI PALOTAKUTYA a fajtája és nem pincsi.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!