A kutyám kettérágta a csengő vezetékét, ha megrázta az áram lehet még utólag baja?
Az udvaron egy részen a falhoz volt erősítve, de leszedte és két részre szakadt. Hallottam, hogy nyüszög kicsit, azt hittem csak be akart jönni. Behoztam, játszottunk egy nagyot, tanítottam is, evett is jutalomfalatot, szóval nem változott meg a viselkedése. Azt mondták, 220as az áram. Nem tudjuk, hol van a telefonhoz kötve, szóval most nem engedjük oda a kutyát.
Utólag lehet még valami baja? Mennyi ideig?
elvileg annak 12 V-osnak kéne lennie,nem 220-asnak. Nekem a video kapucsengő is 12V-tal megy
De most márnem lesz baja.
Megjegyzem, ha kutyát ráz meg áram, olyan, mintha embert tenné.
Én meg pont emiatt voltam a fiammal kórházban, mert ő is átesett ezen - megfigyelték egy fél napon át, mert szívritmuszavart okozhat - de ez persze nem azonnal, hanem pár órán belül.
Azért figyelgesd - szokatlan bágyadtság, vagy nyugtalanság esetén mutasd meg dokinak.
Köszönöm a válaszokat!
Eddig nincs semmi baja, remélem most már nem is lesz.
Kb 1 méter hosszan volt a vezeték, amíg kijött a földből és elért a falig rendes magasságba. Rögzítve volt, oda volt csavarozva műanyag tartó hozzá, de a kutyám mindent szét tud szedni, ha akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!