Vedlés gyorsítási szerek, tabletták tényleg hatásosak?
A meleg víz nem hat a hormonokra tudtommal sem.
De az, hogy a vedlés fokozatos, nem véletlen. A természet nem téved, az ember viszont igen.
Az embernek is hullik a haja. Azt szokták gyorsítani...?
A furminátort még nem próbáltam, de tervezem majd, hogy megveszem, jókat halottam róla.
Fürdéssel az a gond, hogy fél a víztől is és nagytestű (50 kg), nemigen bírnék el vele.
Annak a jóindulatú emberkének aki azt javasolta, hogy vegyek kínai kopasz kutyát, azt üzenem, hogy a tanácsait tartsa meg magának ..... ha zavarna a szőr, akkor talán nem vinném mindenhová magammal ugyebár!
Én valami vitaminra gondoltam, ami esetleg nem káros a szervezetére, de gyorsítaná a vedlést. Semmiképpen nem szeretném, ha mesterségesen ártanék neki, mert nagyon egészséges, szép szőrű, kiegyensúlyozott kutya.
Köszi a válaszokat, akkor marad a gyakori fésülés, takarítás.
ma 12:46
Bizony, az ember is varázsolgat, ha hullik a haja.
A meleg víz ezek szerint nekem is hat a hormonjaimra?
Itt a jó idő. Elkezdődik a vedlés és a fürdetés időszaka. Ezek szerint, amíg vedlik a kutyám, ne is úsztassam? Mert általában az úsztatással indul meg hatásosan a vedlés.
Más az usztatás, és más a fürdetés. Nem kell a természet rendjébe mindig beleavatkozni. A farkasokat sem fürdeti, és fésülgeti senki, és szépen levedlenek.
Nyilván más dolog egy családi kutyánál a helyzet. Naponta keféd át, és ennyi.
ma 13.25
Na, igen..... a farkasok....
Mit etetsz a kutyáddal? Húst? Zebrát?
Ha netán nem , akkor hagyjuk a farkasokat. A kutya már rég nem farkas.
Kedves kérdező.
Próbáld furminátorral. Szinte kopaszra ki lehet szedni az aljszőrt.
13:46 -* nem tudom, te mivel eteted a kutyád, én hússal.
Igaz, nem zebrával, de a tápban és a konzervben is hús van.
A kutya biológiailag bizony közelebb áll ma is a farkashoz, mégha házikedvenc, akkor is.
Kutyaként kell vele bánni, mert akkor lesz szocializált.
Az alapösztön állaté és képes alkalmazkodni az emberhez is, de ettől még bizony állat.
Tehát a rendszeres kefélésen kívül én nem tennék és nem is teszek mást a kutyámmal.
Még akkor sem, ha ilyenkor óránként kell a szőnyeget porszizni.
Ez van, ezzel jár, ha kutyát tartok. És tartok, mert megéri, mert takarítani egyébként is kell.
:)))))))))) Nem attól lesz szocializált, ha kutyaként bánnak vele.
Semmi gond különben. Te fésülöd, viszont van, aki gyorsítja a vedlést. Ennyi. Mindenki másként csinálja.
De bizony, attól lesz szocializált, mert kutyamód értetik meg vele, hogy mit is várnak el tőle.
Aki emberiesíti, aki kényezteti, annak a kutyája bizony rossz szokásokat vesz fel.
És kár, hogy úgy véled, mindenkinek jogában áll mindent tenni a kutyájával. Akár természetellenesen is kezelni.
Ettől már csak egy lépés az, hogy akár kínozni is jogában áll...
Erre vártam:)))))))) Eljutottunk a kínzásig.
Kedves kérdező.. Furminátor és kevesebb gondod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!