Törzskönyv nélkül tenyésztőtől?
Én azt vallom, hogy IGAZI, LELKIISMERETES tenyésztő nem ad el kölyköt tk. nélkül.
6000 forintról beszélünk (ennyi a tk. kiváltásának a díja), nem 30-40 ezerről...azt nem tudom, hogy a törzskönyveket mikorra tudják kiállítani, de tudtommal 8-9 hetes korban már meg szokott lenni...hány hetes a kutya akit Te el szeretnél hozni?
ilyenhírrel ne menj bele, viszont nem mindnki gátlástalan, aki ezt csinálja, sőt! Aki igazán lelkiismeretes, az pl. látja már a 6 hetes kiskutyán, hogy milyen, és ami az ő szeme szerint nem üti meg a mércét küllemben vagy személyiségében, vagy idegileg, stb..., annak a kiskutyának nem vált ki törzskönyvet, pont azért, hogy ezzel megelőzze a tenyésztésbe vonását, ám itt valószínűleg nem erről van szó. Akinek rossz híre van kutyás körökben, onnan beteges kiskutyát kapsz, ami rossz esetben csak felnőtt korában jön elő. Menj máshoz!!!!Nem spórolsz 20 ezret, utána elköltöd orvosra, ha egyáltalán érdem,es! Tapasztalatból mondom, anno sajnáltam 60 ezret, így 40 ért vettem törzskönyves kutyát, oltások nélkül, akinek minden atkaallergiája, ételallergiája, minden létező nyavalyája volt, és a különbözet már nem 20 ezer!!!!! Ha akkor lett volna rá több pénzem, esetleg várok kicsit, akkor egy egészséges, kiegyensúlyozott kutyám lenne. No, amúgy kiegyensúlyozott, csak a dörgéstől, tüzijátéktól retteg, de ezek a betegsége...pfff
Jó helyről való kutyánál ilyenek ki vannak zárva!
"...pont azért, mert még a szűréseken részt vett kutyánál sem lehet megmondani, hogy a dédszüleitől valami nyavalyát nem hoz-e magával"
Ez értelmetlen, ha a kutya szürve van akkor tudjuk hogy hordozza-e a betegséget vagy sem. A tenyész kutyàknak meg pont az a lényege hogy csak az egeszseges kutyakat szaporitjak, igy a dédszülei sem hordoznak semmit.
Es nem a papir nem gyogyit meg, de akar ki mondhatja hogy tenyeszto, de bizonyitani csak tk-val tudja (illetve ma mar ez sem elég hisz hamisitjak)
Es igen valoban a tk csak akkor igazan fontos ha celunk van a kutyaval, de ha csak csaladi kedvenc kell akkor miért nem menhelyröl? Aki csak egy kutyat akar az miert akar venni ha menhelyrol is hozhat? Ha nem fontos a tk akkor a fajtatisztasag sem, fajtajellegu keverekek meg minden telephelyen vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!