Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ilyenek az erdélyi...

Tényleg ilyenek az erdélyi kopó kutyák?

Figyelt kérdés
Minden vágyam lenne egy erdélyi kopó kutya,csak kíváncsi lennék a véleményetekre,tapasztalaitokra vele kapcsolatban,mert elég rosszakat írnak az általános jellemzésben:pl. hogy megeszik a baromfit,egy kerítés nem akadály neki hogy megszökjön,nem behívható,akaratos,inkább magának való,nem nagyon gazdacentrikus.,szóval egyáltalán nem gazdafüggő.És azt szeretném megtudni hogy ez tényleg így van?Ha kicsi korától én nevelném akkor is ilyen lenne?Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 26. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha jól neveled, akkor nem ilyen :) Bár tény, hogy nagyokat ugrik.

Én csak kutyasulival merném bevállalni, mert elég makacs fajta.

2011. ápr. 26. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Lusta, akaratos magának való, de szerethető kutya. A vadászösztönt nehéz belőle kinevelni, úgyhogy ha megérez valamit a levegőben akkor elillan, visszahívni nem lehet olyankor. Erős hozzáértő gazda kell neki, és persze egygazdás.Más fajtákkal nehezen szocializálódik.
2011. ápr. 26. 18:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)Akkor szerintem én sem vállalom be,mert van egy labrador keverék kutyám és nem szeretném ha nem jönnének ki egymással.Pedig jó lett volna mert volt egy kopó keverék kutyám és ő azért nem volt ennyire ilyen,szó szerint neki én jelentettem mindent és ezért akartam volna egy fajtatisztát.
2011. ápr. 26. 18:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

nekem egy 5 hónapos erdélyi kopóm van, kan. én rosszabbra számítottam a fajtaleírás alapján. tényleg makacs, de iszonyatosan intelligens és könnyen tanul.már most elég ügyes lakásörző. a vadászösztönről nem tudok nyilatkozni az egyedeként változó h mikor tör rájuk először.

én nem tudom hol olvastál róla ennyi negatívumot, vagy csak ez maradt meg?tényleg nagy falat, de kölyöknek mindegyik az. nevelés kérdése.nekem fontos hogy ösztönszerűen remek ház és személyörzők. alig várom h majd mehessek vele örzővédőzni. nekem a hosszúlábú fajta van (mert van a rövidlábú 25-30 kg nyúlra rókára való fekete-cser szinű és van a hosszúlábú ami 30-35 kg medvére,hiuza egyéb nagyvadra van fekete-cser és fehér szinu). most kicsinek még olyan bujos mint egy cica,de gondolom amikor ivarérett lesz akkor lehet h kevésbé lesz az. én nem is bánom h nem akar majd puszit osztani a betörőnek. egygazdás, de csak annak fogad szót aki ki tudja nála vivni a falkavezérséget.nagy a mozgásigénye. az h meg kevésbé lesz bujos az nekem nem ujdonság mert a tacsi is elég magának való:) először fura volt, néha jol esett volna ha lehet gyömöszölni, de ha látom rajta h nem vágyik rá arra akkor hagyom.nem morog ,meg semmi csak kicsit elhuzodik, néha meg bujik.én sem szeretem h tapiznak végülis. én nem tudnék rá most nagy hirtelen oylat mondani amivel ne kellett vna másik kölyökkel is megszenvedni. mozgás meg sok kell nekik. nem elég a néha néha séta, hanem inkább ritkább robbanásszerű mozgás kell nekik, vadűzés. mert ők régen 80-100km ert is metek egy nap a vadért.

2011. ápr. 27. 12:12
 5/6 Jocsó válasza:

Szia!

Két éves a Liza kutyám. Nekem semmi problémám nincs vele azokból amiket eddig írtak. Igaz én foglalkozom is vele. Nagyon okos, és könnyen tanítható. Ami még nekem fontos, az ,hogy imádja a gyerekeket. Igaz nem egy pitbúl, de ha kell teszi a dolgát.

2012. jan. 12. 08:58
 6/6 Németh. Anett válasza:
egyáltalán nem magának való, hanem barátságos, nem szökik meg és ragaszkodik a gazdájához. Ezt tapasztalatból mondom, mert barátnőmnek is erdélyi kopója van. :)
2013. júl. 14. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!