A bolognese kutyámnak vegyek tüzelőbugyit? Már csak azért hogy ne vérezzen össze mindent
Negyedik válaszoló vagyok. Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa'? =)
Tudom, mire való a tüzelőbugyi. Azért írtam, hogy gyönyörű lesz benne a kutya, mert cinikus vagyok. Nem hiszem, hogy akkora mennyiségű vér jönne ki ebből a padlócirkáló fajtából. Tessék megtanítani a kutyának, hogy nem mászkálunk az ágyra, kanapéra, a szőnyegen meg nem radírozunk. Amúgy is, a kutya ott nyalogatja magát, letisztítja a szőrét, ha össze is ken valamit, az nem hagy akkora nagy foltot, hogy helyileg tisztítva ne lehetne megoldani. Gondolok itt a szőnyegen hagyott cseppecskékről.
Amúgy tényleg, itt van a jó idő, kutyára kell a ruha... Télen is mókásan néznek ki a ruhába öltöztetett panelkutyák, nyáron pedig még inkább.
Nem tudom, az ivartalanítás mennyibe kerül egy ilyen kis fajtánál, de nekünk anno 29 ezer volt, egy 40 kg-os német juhász keverék szukánál. Ajándékba még chipezték is a kutyát. Utána nem volt azzal gond, amikor eljött a tüzelés ideje, merthogy nála már nem jön el. Civilizáltabb módszer. Ha nem akarod tenyészteni (halkan mondom: szaporítani) a kutyát, akkor hosszú távon mindenképpen megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!