A szomszédba van egy sicu kutyus és a gazdája télen- nyáron kint tartja. Ez normális?
Itt nem is az a lényeg, hogy mekkora. Hanem, hogy társasági kutyafajta. Én inkább úgy érzem, hogy a kinti kutyatartás kezd újra "divatba" jönni.
Az a kiskutya, akit mondasz, ha nyáron hazavitték és azóta kint tartják, és van egy meleg, szigetelt házikója, nem lesz egészségügyi problémája. Habár, ezeknél a kutyáknál gyakoribbak az ízületi problémák idősebb korban.
Itt a hangsúly azon van, hogy itt akarva/akaratlanul is kevesebb kontaktusa van a gazdával kint tartva, már pedig !ez a fajta! nagyon is igényli a falkája közelségét.
Panelkutya is lehet boldog, ha rendszeresen mozgatva van, mert a gazda közelében lehet. Nem minden kutyafajta vágyik feltétlenül arra, hogy legyen egy kis saját területe a szabadban, amit őrizhet.
Nekem két dobi hölgyem van. :) Szeretnek bent is lenni, és kint is. Jó időben sokat napoznak a teraszon miközben figyelik a területüket, szaladgálnak a kertben, labdázok velük, elmegyünk sétálni. Jó időben én is nagyon ritkán vagyok bent a házban. Viszont ha hideg van, és kinyitom nekik az ajtót, néznek rám nagy boci szemekkel, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy ők most kimennek. Ilyenkor kakilni-pisilni kimennek, majd rohannak is vissza, és befekszenek a kandalló elé. Na jó, a mesélést a kutyáimról befejezem, mert ha nagyon belejönnék annak se vége se hossza nem lenne.. :D
a shih-tzu nem kinntre való kutya. Annak idején, mikor vettük az enyémet, a tenyésztő kérdezte, hogy hol szeretném tartani, mondtam, bennti kutyus lesz, erre mondta, hogy jó, mert kinntre oda se adta volna :D
A shih-tzu őshazája a Tibet.
shi-tzu a tibeti Lhasa Apso és a pekingi palotakutya leszármazottja, a kínai császároknak gyakran adták ajándékba, és a császári palotákban luxuskörülmények
között élt, tenyésztését az udvari eunuchok ellenorizték. A si-cut szent állatnak tartották és a Ming dinasztia idejében a császári család nagy kedvence volt.
Bár a kínaiak próbálták megakadályozni, hogy a fajta elhagyja az országot, a shi-tzu beszivárgott nyugatra és azóta itt is hódít.
sose tartották kinnt, imádom, mikor mindenki osztja az észt, és közben azt sem tudja, hányas a kabát :S
Ha valaki nem akarja beengedni a házba akkor ne shih-tzut válasszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!