Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszédba van egy sicu...

A szomszédba van egy sicu kutyus és a gazdája télen- nyáron kint tartja. Ez normális?

Figyelt kérdés
Alapvetően rendesen neveli meg van helye és ennije is bőven de amúgy szerintetek célszerű egy ilyen kutyust kinn tartani?
2011. ápr. 25. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Komolyan itt tartunk, hogy egyeseknek rossz ha kint van a kutya?! Hát ne vicceljünk már, pont az a jó neki, sokkal egészségesebb, mint aki a 2 négyzetméteres szobában unja szét az agyát.
2011. ápr. 25. 16:10
 2/11 anonim ***** válasza:
35%
igen, normális...
2011. ápr. 25. 16:13
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Hogy útálom az ilyeneket. "Állatvédők" akik azt se tudják mit beszélnek, kutyájuk sincs, és cseszegetik a kutyásokat hogy kínozzák a kutyát, mikor nem is
2011. ápr. 25. 16:14
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Az a rossz, hogy valaki önző módon olyan fajtát választ kizárólag kinti tartásra, ami társasági fajta, méghozzá fejlett falka-ösztönnel. Vannak olyan fajták, amik kint is nagyon jól tarthatók, ez szerintem nem az.
2011. ápr. 25. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg nem kellene túlzásokba esni.Azt kéne felfogni,hogy a kutyának a foglalkozás a lényeg.Szét unhatja magát benn,de lehet tök jó élete kinnt is,ha van rendes meleg kuckója,megfelelő kajája és sokat játszanak,sétálnak vele.
2011. ápr. 25. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:
36%
ha van háza, és nevelik meg a shi-tzu nak hosszúszőre van, hacsak le nem vágják.. am meg mikor még nem lett háziasítva, akkor is kint élt... szal nyugi van.. mókus is pici és aranyos.. mégis a szabadban él.. -.-"
2011. ápr. 25. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Itt nem is az a lényeg, hogy mekkora. Hanem, hogy társasági kutyafajta. Én inkább úgy érzem, hogy a kinti kutyatartás kezd újra "divatba" jönni.

Az a kiskutya, akit mondasz, ha nyáron hazavitték és azóta kint tartják, és van egy meleg, szigetelt házikója, nem lesz egészségügyi problémája. Habár, ezeknél a kutyáknál gyakoribbak az ízületi problémák idősebb korban.

Itt a hangsúly azon van, hogy itt akarva/akaratlanul is kevesebb kontaktusa van a gazdával kint tartva, már pedig !ez a fajta! nagyon is igényli a falkája közelségét.

Panelkutya is lehet boldog, ha rendszeresen mozgatva van, mert a gazda közelében lehet. Nem minden kutyafajta vágyik feltétlenül arra, hogy legyen egy kis saját területe a szabadban, amit őrizhet.

Nekem két dobi hölgyem van. :) Szeretnek bent is lenni, és kint is. Jó időben sokat napoznak a teraszon miközben figyelik a területüket, szaladgálnak a kertben, labdázok velük, elmegyünk sétálni. Jó időben én is nagyon ritkán vagyok bent a házban. Viszont ha hideg van, és kinyitom nekik az ajtót, néznek rám nagy boci szemekkel, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy ők most kimennek. Ilyenkor kakilni-pisilni kimennek, majd rohannak is vissza, és befekszenek a kandalló elé. Na jó, a mesélést a kutyáimról befejezem, mert ha nagyon belejönnék annak se vége se hossza nem lenne.. :D

2011. ápr. 25. 19:52
 8/11 anonim ***** válasza:
15%

a shih-tzu nem kinntre való kutya. Annak idején, mikor vettük az enyémet, a tenyésztő kérdezte, hogy hol szeretném tartani, mondtam, bennti kutyus lesz, erre mondta, hogy jó, mert kinntre oda se adta volna :D

A shih-tzu őshazája a Tibet.

shi-tzu a tibeti Lhasa Apso és a pekingi palotakutya leszármazottja, a kínai császároknak gyakran adták ajándékba, és a császári palotákban luxuskörülmények

között élt, tenyésztését az udvari eunuchok ellenorizték. A si-cut szent állatnak tartották és a Ming dinasztia idejében a császári család nagy kedvence volt.

Bár a kínaiak próbálták megakadályozni, hogy a fajta elhagyja az országot, a shi-tzu beszivárgott nyugatra és azóta itt is hódít.

sose tartották kinnt, imádom, mikor mindenki osztja az észt, és közben azt sem tudja, hányas a kabát :S

Ha valaki nem akarja beengedni a házba akkor ne shih-tzut válasszon.

[link]

2011. ápr. 25. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Valaki megkérdezte a kutyát is, hogy mi a jó neki?
2011. ápr. 26. 00:27
 10/11 anonim ***** válasza:
miért te megkérdezted?? ÉÉSSs mit mondott????? XD
2011. ápr. 26. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!