Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » TopMancs táborral kapcsolatban...

TopMancs táborral kapcsolatban mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Érdemes elmenni egy másfél éves kutyával, E1, Ü2 vizsgával?

Hogyan zajlanak a foglalkozások?

Kedvesek az oktatók, a táborozók?

Mindenféle tapasztalat érdekel.

2011. ápr. 24. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam még egyszer amikor még nem kellett vizsga hozzá. Összeségében jó volt de azért voltak rossz dolgok is.

- nekem valahogy elég hidegnek is mogorvának tűntek a főszervezők. Legalábbis azokkal akiket nem ismertek a tábor előttről, akik nem az ő iskolájukba jártak. De lehet csak én vagyok érzékeny.

- kétszer is megesett, hogy egy csaj futva közlekedett a kutyák között, és átugrott a kutyám feje fölöt (kvázi majdnem lerúgta a fejét). Aki komoly őrző ösztönnel van megáldva, plusz még soha életében nem látta a csajt és táborban sem volt soha előtte. Szóval ő erre felült és ugatott rá. Nem őrült meg csak ugatott egyet amíg rá nem szóltam. Azon túl úgy köszöntek nekem, hogy ez a harapós -kutya fajtája-? Na kösz...

- a kérdezésem nélkül beneveztek a záróversenyre. Had döntsem már én el, hogy mit akarok! A kutyám előtte sosem látott még agilityt csupán ügyes én meg tapasztalt vagyok szóval a haladók közé rakták de ez nem jelenti azt, hogy már tudja is.

-elráncigáltak (megint nem én döntöttem) az őrző-védő foglalkozásra. A csávó meglengette a kutyám előtt a rongyot és amikor az le sem tojta akkor közölte hogy reménytelen.. Először is ki akart őrző-védőzni? Másodszor tisztában volt vele, hogy az én kutyám még kutyaiskolát sem látott (nem azt jelenti hogy nem volt képezve) nem hogy őrző-védőt. Harmadszor a fajta sajátossága hogy gazdaorientált és nem tárgy. Szóval a kutyám nem antiszoc meg béna hanem egyszerűen csak az ő szótárába nincs olyan hogy mással játszani, nem érti... Szóval elég megalázó volt...

Megszabott időben volt étkezés. Ezt külön biztosította a szállás. Utána voltak foglalkozások, engedelmes csoportokba osztva, őrző-védő, terápiás, agility stb. Ez volt reggel meg este. Napközben meg voltak az etológiatesztek, kérdőívek. A táborozók többsége kedves volt, barátokat találtam. Az etológiateszeket végzők is nagyon jófejek voltak. De a Top Mancsosok mondom, olyan távolinak és lekezelőnek tűntek néha...

2011. ápr. 24. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és úgy döntötték el, hogy ki melyik csoportba kerül az engedelmesnél - amikor látták, hogy nem fog ez menni -, hogy melyik kutya marad helyben és lehet utána behívni...
2011. ápr. 24. 21:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznos volt a válaszod! Köszönöm szépen! Értékeltem.

Az én kutyám még nagyon kölyök, és vannak vele gondok is. Vidéken járunk suliba, K99es rendszerben ügyességi és engedelmességi vizsgánk van, de így is félek, hogy nem lenne elég fegyelmezett. Például nagyon türelmetlen, és ha várni kell a pórázon, nyüszít és ugat. Akkor is, ha kikötöm valahová. Szóval el tudom képzelni, ahogy ülünk egy 1 órás előadáson, ő meg megállás nélkül ugat mellettem. Egyébként nagyon jól szocializált kutya, és imádja a többi kutyát, biztosan élvezné.

Nem tudom, megéri-e elmenni, főleg így, hogy írtad ezeket a rossz tapasztalatokat... Mert amúgy én még hírből sem ismertem eddig ezt a kutyasulit, csak most a táborukról hallottam.

Amúgy azt sem tudom elképzelni, hogy alszunk 4en egy szobában, plusz 4 kutya... Hát az én kutyám nem aludna egy percet sem, hanem ugrálna a többi kutyán végig...

Nagyon szívesen olvasnék még tapasztalatokat.

2011. ápr. 24. 22:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát nem akartam én rossz hírét kelteni, mindenkinek más az ízlése... :) Voltak ott is problémás kutyák. Igazi problémás kutyák nem szeleburdik mint a tiéd. Voltak kölyökkutyák is akkor, bár nem tudom most lesznek-e a vizsgakötelezettség miatt.

Lehet sátorban is aludni és szerintem nem muszáj olyan szobában lenned ami tele van. Mi ketten voltunk egy négyágyas szobában. Igaz nekem 2 kutyám volt a másik lánynak meg egy hatalmas berni pásztor szóval nem is nagyon fértünk volna el.

Az ebédlőbe nem volt szabad kutyát vinni, és sok előadás ott volt. Ajánlatos vinned egy kutyaszállító ketrecet amiben elvan addig.

Ha megvannak a vizsgáid akkor biztos, hogy meg tudod arra is tanítani, hogy nyugodt legyen. Idegen helyen, ennyi esemény után lehet hogy magától is fáradt lesz.

Én is gondolkozom rajta, hogy idén hova megyünk és még mindig a lehetőségek között van ez a tábor.

2011. ápr. 24. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és amúgy nagyon jó iskola, sok versenyző kerül ki onnan. Könyvet is írtak, én abból tanítottam meg sokmindent a kutyáimnak.
2011. ápr. 24. 22:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid még egyszer :)
2011. ápr. 26. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha K99-ben vizsgáztok, miért nem jössz inkább a Népszigetes táborba? Mi ég nem voltunk, de ott leszünk!

Nekünk is E/1 és Ü/2 vizsgánk van.

[link]

2011. máj. 1. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!