Sheltiesek! Mi a véleményetek a kutyáról? Milyen a természete?
Nekem nincsen, de ismerősömnek van. A sheltie nagyon érzékeny kutya, és szerintem első kutyának nem minden esetben ideális..
Minden kutya kibírja egyedül délelőtt, de le kell fárasztani nem csak fizikailag, hanem agyilag is a nap többi részében.
Az, hogy jól kijön-e más kutyákkal attól függ,hogy hogyan szocializálod. Sokat kell kutyák közé vinni, kölyökkorban főleg figyelj rá, hogy ne legyenek nagyon rossz tapasztalatai más kutyákkal, mert az egész életére kihathat..
Nem hiszem, hogy tönkretenné a lakást, de benne van a pakliban. Ha lekerítesz egy olyan helyet, ahol nem tud tönkretenni semmit, azzal nem adsz neki lehetőséget a hibázásra. Néhány rágós játékot, régi plüssálatot adhatsz neki(az én kutyám nem eszi meg, de ha lenyelné a darabkáit, inkább ne..!! ) , az efoglalja valamilyen szinten.
Nyaralni elviheted, csak a helytől függ, vagy a hoteltől! Vannak kutyabarát szállások, úgyhogy találhatsz helyet..!
A sheltie nagyon aktív, és érzékeny kutya(könnyen válik félőssé, bizalmatlanná emberekkel és kutyákkal szemben is.) szerintem gondold át..
Nekem menhelyről van kutyám, és tökéletes! Eddig nem panaszkodhatok rá. Egyszer volt beteg 3 év alatt, és nagyon okos, ragaszkodó, és a menhelyen eltöltött idő által elég szociális(neki 'jót' tett a menhely, de ha menhelyről hoznál el kutyát, akkor mindenképp ismerd meg egy kicsit a 'jelöltet' :) )
Én inkább ajánlanám neked a menhelyi kutyát! Hidd el, nem a kinézet a lényeg, és hogy elmondhasd, hogy milyen drága volt, és milyen jó helyről van.
Gondolom nem szeretnéd kiállításokra vinni, illetve sport célból sem kéne fajtatiszta kutya Neked. Rengeteg gyönyörű kutyus vár gazdira, akár sheltieszerűt is találhatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!