Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiket válasszam, mit...

Melyiket válasszam, mit ajánlatok?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves labi szuka kutyusom. Mellé szeretnénk kinti kutyának még egyet. De nem labit, hanem olyan, fajtát, ami őrzi is a házat.

Ő kinti kutya lenne, de természetesen ő is mindenben részesülne. Vinném a napi 1,5-2 órás sétára, kirándulni, napi foglalkozás, játék stb. Szóval ugyanúgy foglalkoznék vele, mint a labimmal. Lenne is időm 2 kutyára. Csak mindenképp szeretnénk egy őrző-védőt, aki azért odateszi magát őrzés terén. De kinti kutya lenne, bejárhat a házba, de este mindenképp kint, megfelelő kutyaházzal, nagy kerttel. Szívós, ne kényes kutya legyen.

Ember és kutyabarát legyen, de jól őrizzen,jelezzen.

Esetleg valakinak valami ötlete, tapasztalat valamilyen fajtával kapcsolatban?

2011. ápr. 23. 18:28
 1/7 anonim válasza:

Szia!

Azt nem irtad meg hogy nagy vagy kistestű kutyust szeretnél.De ha mindegy tudom ajánlani a pulit,nekünk is van egy és remekül jelez és őriz.Illetve még akomondor.És még a rotveiler!Nem tudod megvesztegetni..stb.mármint ha jönne egy betörő tehát ideális kutyaés szerintem tök aranyos.

2011. ápr. 23. 18:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy rövid vagy hosszúszőrű kutyát szeretnél. A rövidszőrűek közül nekem a dobermann a kedvencem, illetve még a cane corsok is nagyon jó kutyák. Hosszúszőrű esetén leonbergi, orosz fekete terrier, esetleg ha tetszenek a magyar fajták, akkor komondor vagy kuvasz.
2011. ápr. 23. 18:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Igazából kuvaszunk volt, ő sajnos elment :(, úgyhogy most még egy kuvaszt nem szeretnénk... Imádtam nagyon, kiváló fajta,minden téren.

Olyan szőre legyen, ami bírja a hideget mindenképp, persze szigetelt háza lesz. Persze a téli extra hidegekben a kuvaszt sem volt kinn este...

2011. ápr. 23. 18:45
 4/7 gfero ***** válasza:
a komondor egy jó házőrző meg az egyik kedvencem nagyon szép kutya legalábbis szerintem
2011. ápr. 23. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Boxer? Lehet hogy nem hosszabb szőrű, de szívós munkakutyák, kiválóan alkalmas házőrzésre és ÖV-re is, tökéletesen megfelel a feltételeidnek :) Nagyon jó kutyák, mindenképpen ajánlom.
2011. ápr. 23. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is kuvaszaim vannak! Imádom őket... de ha most még nem szeretnél, ajánlanám neked a komondort, vagy esetleg más juhászkutyákat(kaukázusi, pireneusi, közép-ázsiai stb) Kiváló őrkutyák, nyugodtan tarthatóak kint!
2011. ápr. 23. 20:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem nemet juhaszom van es ugyanugy tartom mint ahogy te szeretned majd . csak ajanlani tudom jol orzi a hazat es tutko jol kijonne a labradoroddal is.

amit meg ajanlani tudok h olyan tenyesztoktol vegyel aki munkakutyakat tenyeszt es nem kiallitasi nemet juhaszokat.

2011. ápr. 24. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!