Cane corso kölyökkutyát szeretnék venni. Mire kell figyelnem hogy ne verjenek át-például hogy tényleg fajtatiszta legyen ahogy azt állítják? 10 ezertől 100 ezerig találtam, mi a különbség? (nyilván a tenyészetekből drágább). Mire kell figyelnem?
A) Törzskönyves kutyát veszel és akkor nem tudnak átverni mert a törzskönyv bizonyítja a fajtatisztaságot.
B) Ügy veszel kutyát, hogy ismered a fajtát. Meg kéne nézned pár100 képet különböző korú kölyök és felnőtt kutyákról, hogy egyértelműen körvonalazódjanak a fejedben a fajta sajátosságai. Olyan helyről vásárolj ahol megtekintheted a szülőket is.
Ha a tenyésztőtől való vásárlás túl drága neked akkor legjobb a középút. Ne 10ezerért vásárolj kutyát mert az biztosan átverésgyanús. Vegyél olyan kutyát akinek bár nincs tk-e legalább alapvető egészségügyi vizsgálatokon túlesett (pl. diszpláziaszűrés)és erről papírt is tud mutatni a gazdi.
Egy Cane Corsohoz érteni kell, első kutyának nem javaslom! Ha még is e mellett döntesz úgy vedd meg a kicsit, hogy néhányszor találkoztál már a szülőkkel, figyeld meg milyen a természetük, kérdezz rá a gazdától. Semmi kép ne válassz kölyköt agresszív, kezelhetetlen szülőktől mert megjárhatod vele.
Szia!
Én a Kulcsár Gabit tudom ajánlani. Tény, hogy nem a legolcsóbb, de tipp - topp kutyái vannak és nagyon korrekt. Több, mint 10 éve ismerem. Az elérhetősége: [link]
Szia! Engem pont 2 hónapja cs*sztek át... Vagy nagyon csúnya cane corso kölyköt kaptam, vagy nem fajtatiszta, de én erre tippelek. 35-ért vettem, ivartalanításra szánom, az apukámnak volt ajándék. Előtte volt egy corsonk, és csodálatos kutya volt, így halála után csak is corso jöhetett szóba.
Azt ajánlom, hogy mindenképpen törzskönyvvel vegyél kutyát, nehogy így járj, mint én.
Arra is számolj, hogy felnőtt korában a napi kajaadagja kb. 1 kg táp lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!