Babézia tapasztalatok?
Tegnap reggel előreesett a kutyám 3.szemhéja. Voltunk dokinál,előjegyzett holnapra műtétre,adott gyógyszert. Este találtunk benne egy kullancsot. Nem evett, de ezt betudtuk annak,hogy borzalmasan nézett ki a szeme,és az fáj neki, mert egyébként jókedvű volt. Ma reggel szintén jól volt, délutánig bent hűsölt, gondoltam a meleg miatt,mert vnem szereti. Aztán egyszercsak barnát pisilt,és akkor már tudtam,hogy babézia. ( az olyan 4 felé volt, de egyébként ekkor még jól volt,evett is ). Hívtam az orvost. 7kor jött ki, addigra a kutya zihált, nem akart felkelni, támolygott. A doki szerint nagy a baj. Azt mondta ritka az ilyen hirtelen lefolyású babézia.
Az éjszaka a sorsdöntő. Vagy túléli,vagy.... :(
Tapasztalatok?
Mire számítsak?
Nem a tegnapi kullancstól lett beteg.
Kapott imizolt?
Plusz injekciókat?Iszik? Ha nem, kapott infúziót?
Szegény kutyi :-(
Ugye kapott valamilyen injekciót?
Maradj mellette egész éjjel, ha kell. Szeresd nagyon!
Ha iszik, az jó. Hidd el, azért, mert nem találtál benne kullancsot, még lehetett benne.
Mi volt rajta?
Holnap is jön a doki?
Nagyon sok kutya meggyógyul ebből a fertőzésből.
Ha babézia, az nem a tegnapi kullancs miatt van, bár a barnás vizelet egyértelműen arra utal.
Én elvinném azonnal vérvételre, az egyértelműen kimutatja.
Egyébként eddig minden kutya túlélte az ismeretségi körömben, szorítok a kutyádnak!
Azért zihál, mert lázas.
Tessék pozitívan állni hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!