Kap-e törzskönyvet egy kiskutya?
Egyik ismerősöm vett egy parson russel terrier kiskutyát egy tenyésztőtöl 80 ezerért,az árban útlevél,chip és a törzskönyv is benne volt.Viszont amikor elhozták a kiskutyát akkor nem volt törzskönyve ,állitólag akkor jelentette be a tenyésztő az igényt a kiskutyára.Azóta azt hiszem 3 hónap telt el,beszéltek a tenyésztővel telefonon aki igérte nekik a törzskönyvet (azt mondta azért is csúszik mert dec.végén januárban nem dolgoztak a MEOE-nál).
Kiváncsi vagyok nektek mi a véleményetek?Vajon tényleg kap törzskönyvet,vagy át vannak verve?
Ha nem akarja a tenyésztő küldeni a tk-vet,mit lehet tenni,elég bizonyíték hogy a chipet a tenyésztő tetette be(tehát h onnét való a kutya)
Ha dec. végén adta be a papírokat a "tenyésztő" belefér még ,hogy nem érkeztek meg .Viszont érdekes,hogy a "tenyésztő" bechipezte a kicsit.A chip a törzskönyvel együtt érkezik a MEOE-vel szerződött állatorvoshoz ,aki a törzskönyvet csak úgy adhatja ki a kezéből,ha a kicsiket ellátta az egyedi azonosítóval ! Abban az esetben,ha a kiskutyák már gazdinál vannak a törzskönyvet és a chipet a MEOE továbbítja a gazdi állatorvosához,ahol a kicsit az állatorvos bechipezi és átadja a törzskönyvet.
Szerződést írtak? Mert ha nem,akkor mehet az ismerősöd az atyaúristenhez is,ha mégsem kapja meg a törzskönyvet.
Mi december első hetében adtuk be az alombejelentőnket, és már két ünnep között az állatorvosnál volt.
Úgyhogy még decemberben is dolgoztak a MEOE-nál, mi vagyunk az élő példa rá. 3 hónap rengeteg idő, ennyi idő alatt már réges-régen meg kellett volna jönnie a tk-nak, ha az igény valóban le lett adva.
Szia!
Elvileg lehetséges. Én is jártam úgy, hogy késtek a törzskönyvek és az állatorvosommal be chippeltük a kiskutyákat. Mert bementem az Anivethez és elkértem a chippeket. Utána jelezték, hogy megérkeztek a törzskönyvek és utólag rávezették. Mondjuk én minden kiskutyánál bennt hagytam x összeget, amit a tulajdonosok a törzskönyv átvétele után fizettek ki. De akkor is szerződéssel, oltásikönyvvel és chippelve vitték el a gazdik a kutyukat. Természetesen megmutatva nekik az alombejelentőt és a faxbizonylatot, hogy valóban elküldtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!