Átlag mennyibe kerül egy kiskutyának az első féregtelenítés (2 hetesek lesznek)?
Akkor ismét a szaporítók egyik gyönygyszemébe botlottunk!
Azt tudtad, hogy az új gazdához került kiskutyának 3 oltással kell rendelkeznie? Neki csak a veszettségit és annak ismétlését kell beadatnia!
Ha egyetlen oltással adod oda a kölyköt nagyon nagy esélye van, hogy a környezetváltozás keményen meg fogja viselni, ami a későbbiekben is kihatással lehet rá.
De úgy látom, ha már a féreghajtó beadása is csődközelbe jutatt, akkor úgysincs más választásod!
Ha az oltási könyvbe be akarsz irogatni, akkor meg nagyon nincs fogalmad a dolgokról!
Így kutyagyártásba fogni nagy butaság volt!
Érdekes, pedig mindenki 6 hetesen kezd oltani. Az összes oltási program is ezt írja.
Szerintem az a fontos, hogy a parvoja és egy kombináltja meglegyen, amikor elviszik. (Természetesen most arról beszélek, ha az anya oltva volt, igy immunisak az elején a picik.) A kombinált nélkül még az alomban a helye.
11.11.
A paszták megbízhatóak.
Az, hogy neked férget hánytak a kutyáid, az azt jelenti, hoyg annyi volt bennük, hogy már az emésztőrendszer felső részéig is eljutottak (valószínüleg a szuka nem volt a vemhesség utolsó szakaszában féreghajtva)
Ilyenkor egy drasztikus féreghajtást kell a kölykökön végrehajtani, ami valóban tabletta adását jelenti.
A mamát Drontal Plus vagy Cestal Plus tablettával féregtelenítheted.
Én egyszerűen beírtam mindig az oltási könyvbe, és alá írtam az én nevemmel. Nem tudom, a számozott oltási lap bevezetésével ez hogy fog így menni, de hogy 2 hetente állatdokit kihívni tök felesleges, az tuti. A kölyköket úgy is megnézi a születés után, majd 6 és 8 hetes korban.
Valaki adjon már választ arra, hogy akkor a 3 oltásos program (1x parvo, 2x kombi) az okés, vagy mindenképpen ragaszkodni kell a 4-eshez (2x parvo, 2x kombi)? Csak azért, mert a nevelési útmutató füzetemben amiket a kölykeimhez adok mindig az egyszerű 3 oltásosat írom.
Ha a féregtelenítőt az oltással együtt adod be (a 3. alkalommal és a 4. alkalommal), úgy jobban kifejti a hatását.
Most akkor milyen féregtelenítő a jó? Az ár az végülis mindegy, mert nem drága, de akkor most melyik legyen?
Szombaton elmegyek az állatorvoshoz és veszek tőle. Ilyenkor oltási könyvet is lehet kérni/venni? A kicsik szerintem 7 hetes korukig lesznek nálunk (vagy tovább, ha addig nem viszik el őket). A kutyáimnak is a volt gazdája írta be hátulra a féregtelenítéseket. (És biztos beadta, mert nem volt férges.) Egyébként a másik doki nincs messze tőlünk (5 km-re), szóval ingyen kijönne, mert jóba van apámmal, de nem bízok meg benne. Majd meglátjuk, hogy a másik orvos mit ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!