Mi egy kutya elonyei ill. hatranyai?
Gondolom azért kérdezi itt, mert össze akarja szedni egybe, hogy mi jó egy kutyában. Hogy meggyőző legyen a szüleinél.
Kérdező: ha úgy nézzük, nagyon sok hátránya van egy kutyának. De (nekem legalábbis) megéri, mert akkora szeretetet és barátságot ad, amit semmi mástól nem kapok meg.
Nemrég depressziós voltam, már majdnem gyógyszerrel kezeltek, de végre sikerült kikönyörögnöm egy kutyát 5 év után. Ebből az 5 évből az utolsó volt a legintenzívebb, másról sem tudtam beszélni. Folyton nevelésről olvastam könyveket, klikkerhasználatot tanultam stb. Szóval a szülők belátták, hogy ez nekem mennyire kell, és megkaptam a kutyám. Azóta nagyon jól vagyok, ritkán vagyok szomorú.
A kutya annyira hálás tud lenni, annyira megbízható és igaz barát, hogy egy ember sem érhet a nyomába. Jó érzés, hogy van, akire mindig számíthatok.
Ezen kívül felelősségre tanít, türelemre, elkötelezettségre. És nem utolsó sorban megmozgat. Mi 3-4 órát sétálunk, pedig kertes házban lakunk. És néhány barátot is sikerült már szereznem séták és kutyasulis foglalkozások alatt (más gazdikat).
Szóval igaz, hogy rengeteg pénz, bosszúság a kölyökkori problémák miatt, idő, de nekem teljesen megéri.
Nézőpont kérdése! Szerintem nincs hátránya! De ez csak felfogás kérdése...
Mert esős napon is ki kell vinni -> ez jó sztem mert esős napokon is mozogsz és nem csak a tv előtt ülsz (:
Mert kötöttséggel jár -> sztem legalább megtanulom hogy mit jelent felelősségteljesen élni :)
És sorolhatnám
Persze az egyetlen igazi "hátránya" a költség (orvos, kaja ,felszerelés ,suli stb...)
:D
Szerintem nincs hátránya egy kutyának ha veled él.
A kutya nem hobbi hanem életmód :D
A kutya sok mindenre tanít. A tartása előnyökkel és hátrányokkal jár, na de semmi se tökéletes. :-D
Egy kutya megtanít pl arra, hogy elpakolj magad után, mert ha széthagyod, akkor azt biztos hogy megkóstolja. Rendeszeresen kb ugyanabban az időben, enni, inni, sétálni kell vinni, tehát egy fajta rendszerre is tanít.
Ahogy írták már életmód.
Én két kutyával dolgozok, velem vannak éjjel nappal, de ha az egyik beteg lesz és otthon kell hagynom akkor a család gondoskodik róla. Vagy ha én kerülnék netán korházba akkor szintén a család segít az ellátásukban. Végül is valamilyen szinten a családnak is be kell segíteni. ( nálatok pl. az anyagiakban tutira segíteni kell a szülőknek )
Amúgy ha nincsen semmi betegség akkor csak a szokásos munkám van velük. Én hetente vakarászom a falat, szekrényt stb. mert nyálasak, és a szobában laknak velem. Naponta felseperni felmosni.Jó nagy séta után vacsi, és alvás. Ez csak akkor amikor otthon vagyunk.
De én ezt szeretem ezt szoktam meg, és azt is hogy úgy horkol, hogy még a mellettem levő szobába is hallják. :-D
Azért vannak előnyei is:
Pl. remek munkatársak, mindig egyet értenek velem, és soha nem árulnak el ha rosszat csinálok. :-D Imádom mind a kettőt, és viszont szeretnek. Képesek az életüket adni, és ezt már bizonyították. Az életem is múlhat rajtuk, és én csak így tudom ,,meghálálni" , hogy gondoskodok róluk, lemondom a nyaralásokat ( úúútálok nyaralni, így van kire fognom :-D ), és hogy velem vannak éjjel nappal.
Végül is tök mindegy hol van egy kutya, kint vagy bent, a lényeg hogy a gazdi a közelébe legyen vagy valaki. Tudod a kutya az társas lény.
Hát sok sikert, ha úgy gondolod, hogy képes vagy életmódot változtatni egy kicsit akkor HAJRÁ! :-)
Kedves kérdező, szerintem ne győzködd a szüleidet.
Ha ők nem akarják, jobb, ha most nincs kutyád, mert lehet hogy te szeretnéd, de feltételezem, anyagilag függsz tőlük. Tehát nem biztos, hogy mindent meg tudnál adni neki, amire szüksége van. (Ivartalanítás, oltások, megfelelő orvosi kezelés, ami nem két fillér)
Ha a családban van aki nem akar kutyát, akkor abból hosszú távon baj lesz és a kutya issza meg a levét.
Majd ha nem függsz a szüleidtől, akkor legyen kutyád.
Addig javaslom, csatlakozz egy menhelyhez, segítsd a kutyák tartásánál és így kiélheted a kutyaszereteted.
De a kutya családtag és ha nem látja mindenki szívesen, inkább ne legyen.
Utólag már nehezebb elválni a kutyától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!