Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutya (7 hónapos) ivartala...

Kan kutya (7 hónapos) ivartalanítása után milyen pozitívumok várhatóak?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy így nem igazán fog elcsatangolni,de pl.még mi?Nyugodtabb lesz,nem lesz ugatós?Légyszi írjatok!!
2011. ápr. 15. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:
kevésbé lesz domináns, kevésbé lesz agresszív, nem lesz annyira territoriális--általában
2011. ápr. 15. 16:55
 2/9 A kérdező kommentje:
7 hónaposan tudtommal már lehet ivartalaníttatni(yorkshire),igaz?
2011. ápr. 15. 16:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet. Nem hinném, hogy korai lenne. Volt aki mesélte, hogy 7-8 hónaposan ivartalaníttatta a blökit és azóta sincs vele gond.
2011. ápr. 15. 17:01
 4/9 (L) Bella (L) ***** válasza:
100%

Azért ne gondold, hogy ivartalanítás után a kan kutyából bárányka lesz:)

Persze nyugisabb lesz, kevésbé fog jelölgetni tudtommal, dominancia picit csökken, kevésbé fog lábakat izélni:)

de ha probléma van a kutya nevelésében, azt az ivartalanítás sem oldja meg.

2011. ápr. 15. 17:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 8 hónaposan lett ivartalanítva.

Azóta pl a szuka kutyák nem érdeklik "olyan" értelemben, mégha tüzelnek se. Semmilyen tárgyon nem csinál hágó mozdulatokat.

Jelölni se jelöl. Csak pozitívumokat tudok említeni.

2011. ápr. 15. 20:21
 6/9 A kérdező kommentje:
7 hónaposan akarom ivartalaníttatni,de az állatorvos(telón beszéltem vele)azt mondta várjak 9-12 hós koráig.Nem értem,nem szeretnék addig várni...
2011. ápr. 16. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, ezt mondják, mert állítólag hatással lehet a testi fejlődésére a kutyának, ezért szokták javasolni, hogy előbb fejlődjön ki teljesen méretileg.

Viszont én ezt nem vettem észre, több kutyát láttam már, akik 1 éves koruk előtt lettek ivartalanítva, és ugyanolyan szépek, kifejlettek, mint fajtatársaik.

Én úgy vagyok vele, hogy jobb mielőbb elvégezni a műtétet, mert így megakadályozható az, hogy berögződjenek a nemkívánt viselkedési formák.

(utolsó voltam)

2011. ápr. 16. 16:10
 8/9 A kérdező kommentje:
S mi a teendő ha az orvos azt mondja hogy nem lehet?Akkor várjam ki míg 9-12 hós lesz s lehet hogy addigra tök rossz szokásokat fel is vesz?
2011. ápr. 16. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Keress egy másik dokit :) Vagy nemtudom...

Megtiltani nem tilthatja, ha Te azt szeretnéd, hogy 7 hónaposan csinálja.

Nekem fél éves volt, mikor először akartam, akkor mondták, hogy inkább az 1 éves korhoz legyen közel.

De 8 hónaposan már nem lehetett vele bírni, ha szuka volt a közelben, úgyhogy felhívtam és bejelentettem. Semmit nem szóltak, megcsinálták.

2011. ápr. 16. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!