Kan kutya (7 hónapos) ivartalanítása után milyen pozitívumok várhatóak?
Azért ne gondold, hogy ivartalanítás után a kan kutyából bárányka lesz:)
Persze nyugisabb lesz, kevésbé fog jelölgetni tudtommal, dominancia picit csökken, kevésbé fog lábakat izélni:)
de ha probléma van a kutya nevelésében, azt az ivartalanítás sem oldja meg.
Az enyém 8 hónaposan lett ivartalanítva.
Azóta pl a szuka kutyák nem érdeklik "olyan" értelemben, mégha tüzelnek se. Semmilyen tárgyon nem csinál hágó mozdulatokat.
Jelölni se jelöl. Csak pozitívumokat tudok említeni.
Igen, ezt mondják, mert állítólag hatással lehet a testi fejlődésére a kutyának, ezért szokták javasolni, hogy előbb fejlődjön ki teljesen méretileg.
Viszont én ezt nem vettem észre, több kutyát láttam már, akik 1 éves koruk előtt lettek ivartalanítva, és ugyanolyan szépek, kifejlettek, mint fajtatársaik.
Én úgy vagyok vele, hogy jobb mielőbb elvégezni a műtétet, mert így megakadályozható az, hogy berögződjenek a nemkívánt viselkedési formák.
(utolsó voltam)
Keress egy másik dokit :) Vagy nemtudom...
Megtiltani nem tilthatja, ha Te azt szeretnéd, hogy 7 hónaposan csinálja.
Nekem fél éves volt, mikor először akartam, akkor mondták, hogy inkább az 1 éves korhoz legyen közel.
De 8 hónaposan már nem lehetett vele bírni, ha szuka volt a közelben, úgyhogy felhívtam és bejelentettem. Semmit nem szóltak, megcsinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!