Mikor van kötelező kutyaoltás?
Nincskötelező oltás,mindenki akkor megy amikor kell.
(hogy is lehetne, a kutyák különböző időpontban születnek, különböző időpontban kezdik kapni az oltásokat.)
A "nagy' kutyáknak bizony van évente kötelező kutyaoltás. Nálunk éppen most, áprilisban, ki is vannak plakátolva a helyek. Ilyenkor a környékünk zeng a kutyavonítástól, ugatástól csaholástól. Sajnos nekem már nincs kit vinni, pedig éveken át 3 kutyit vittem, annyiszor fordultam, de meghaltak, elöregedtek. Új meg már nem kell.
Szóval figyeld a plakátokat, meg a helyi lap is írja, hogy Eboltás.
De ha tudud, ki az állatorvos a körzetben, őt is felhívhatod az infóért.
Mifelénk a legtöbb városrészben megszüntették az összevezetéses oltást, mert senkinek nem jó.
Sem az állatorvosnak, sem a kutyáknak, sem a környéken lakóknak ahol végezték az oltásokat. 1-2 helyen még szokott lenni, az a helyi napilapban ált. 1 oldalas keretezett hirdetésben megszokott jelenni.
Én személy szerint jobban kedvelem a saját orvos által, előre fixált időpontban való oltást. Gyorsabb, kevesebb a stressz, és nem megy el rá a fél napom a sorban állásra.
Tegnap oltattam veszettség ellen,3 ezer volt.
Az összevezetéses oltást nem nagyon szeretem,nem vinném oda a kutyát a sok antiszociális láncos kutya közé,akik egy évben egyszer kerülnek le a láncról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!