Mi alapján dől el, hogy két kutyám közül melyikük áll feljebb a rangsorban?
Én úgy tudom, hogy ők döntik el, neked semmilyen közöd nincs hozzá.
Nekem számos dologra kell oda figyelni, hogy megtanulja a kutyám(kicsi), hogy én vagyok a falka vezér, én vagyok az irányító. Ha eszik, akkor szabadon elvehetem a kajáját, ha játszunk, akkor sosem szabad hagynom nyerni, nekem kell nyerni, és kész. Ha sétálunk, akkor én mondom megy, hogy merre megyünk, nekem kell hamarabb kimenni a kerítésen. Szerintem a kutyáknál is valami ilyesmi van. Amelyik hamarabb behódol a másiknak, az lesz az alárendelt, a másik meg a domináns, addig meg egymásra akarják kényszeríteni az akaratukat.
Alapvetően ők döntik, el, te is beleavatkozhatsz, de nem szerencsés, rosszul fogják érezni magukat egy nem megfelelő rangsorban.
Amúgy olyan apróságokon tudod lemérni, hogy melyikük engedi át a legjobb falatot, legkényelmesebb helyet, kedvenc játékot a másiknak. Ha egyszerre csapnak le, vagy az egyik már ott van és a másik is ácsingózna érte, akkor vagy elveszi, és akkor ő a főnök, vagy csak vágyakozva nézi, na akkor a másik. Persze nem mindig ilyen egyértelmű, nálunk is vannak helyzetek, amikor az amúgy nem domináns kutyánk viselkedik dominánsként, de azért az arányokból egyértelmű, hogy ő van hátrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!