Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet megtanítani a...

Hogyan lehet megtanítani a kutyának, hogy sétáltatás közbe ne zavarja ha ugatják a kutyák?

Figyelt kérdés
Van amikor le se sz*rja őket, de van amikor meg el kezd ugrálni :S Mit tehetnék ellene? köszi :)
2011. ápr. 13. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Az attól fugg hogy mennyi idős a kutyád! A kicsi még (2 hónapos kortól 5hós korig) akkor nem biztos hogy szocializálódott. Oda szoktad engedni a többi kutyához? Lehet hogy oda szeretne menni hozzájuk játszani.
2011. ápr. 13. 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt tudod csinálni hogy többet mész városba vagyis sok ember,kutya között legyen. Igy elvileg meg fogja szokni
2011. ápr. 13. 18:45
 3/8 A kérdező kommentje:
6 nap múlva lesz 1 éves! Sajnos csak 2 hónapja tudom rendszeresen sétálni vinni, de már nagyon szépen fejlődik és igen oda szoktam engedni a barátságosabb kutyákhoz!
2011. ápr. 13. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj.

2 hónap nagyon kevés idő,ügyes,hogy egyálltalán sétál :)

Vigyed csak sokat sétálni és legyetek sok kutyussal.Ha elkezd húzni/nyüszögni stb akkor erélyesen szólj rá és rántsd vissza ne szokja meg,ha már most nem engededd meg neki akkor gyorsan megfogja szokni,viszont ha az elején engeded akkor nem fogja érteni,hogy később miért nem szabad,szóval csak bekavarod.Mármsot NE engedd neki,ne sajnáld,vagyis próbáld meg megmutatni,hogy kemény vagy :DD

Hajrá :)

2011. ápr. 13. 19:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem rotweiller-németjuhász keverékem van... ő most 7 hónapos.. én kb 4 és fél hónapos korában kezdtem el séltálni vinni akkor nagyon félt a kutyáktól de mostanába már nagyobb erősebb úgy tanitottam meg h ne ugasson h ha találtam olyan kutyát aki agresszivan ugatot és a kutyám vissza ugatot és rátámadt akkor elvittem úgy 4 méter távolságra leültettem mikor felkelt és ugatni kezdet egy hirtelen mozdulattal hozzáértem a nyakörvéhez és azt mondtam h pszt!:D ezt több alkalommal több kutyasétáltatással kellett rászoktatni..mostmár szemet se vet a kutyákra :D sok sikert! am milyen fajta?
2011. ápr. 13. 19:20
 6/8 Szekeres Juli ***** válasza:

Póráz nélkül is szokott más kutyákkal játszani?

Az ugrálásnak több oka is lehet: oda akar menni hozzájuk, vagy inkább támad/védekezik?

Én nem büntetném az érdeklődésért, hiszen végül olyan kutyát akarsz, aki jól kijön a többiekkel, ennek ellene dolgozol, ha rossz élményt társítasz az érdeklődéséhez. A támadást ne engedd (erélyesen mondd, hogy nem, és követeld meg, hogy hagyja abba + amikor rád figyel és abbahagyja, nagyon dicsérd meg). Ha csak érdeklődik, akkor vagy engedd játszani, vagy -- ha erre éppen nincs mód, mert pl. utcán vagytok --, akkor adj neki valami olyan feladatot, amit már biztosan tud (pl. ül, hozzám), és amikor végrehajtja, nagyon dicsérd meg. Így te irányítod, mikor kivel barátkozhat, mégsem kapcsolsz más kutyákhoz kellemetlen élményt.

2011. ápr. 20. 18:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó nagyon jól mondta!
2011. ápr. 21. 12:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Juli neked is köszönöm szépen!

És nem szoktam engedni póráz nélkül játszani.

2011. ápr. 21. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!