Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem tudnak pórázt tenni...

Miért nem tudnak pórázt tenni a kutyára?

Figyelt kérdés
Azt látom, hogy sok ember, főként idősebb férfiak egyszerűen nem ismerik a pórázat. Nagy kényelmesen ballagnak a kutya MÖGÖTT és az meg ide-oda szaladgál. Miért csak addig terjed a tudatuk, hogy levisszük a kutyát aztán csináljon amit akar? Nekem amstaffom van, pórázon sétáltatom szóval nem az a bajom, hogy félek a kutyáktól vagy az enyémet féltem, csak irritál, hogy néhányan miért nem képesek annyi fáradságra,hogy fogják a kezükben azt a k...va pórázt.
2011. ápr. 13. 18:20
1 2
 1/14 xnorkax ***** válasza:
Mert nekik mindent szabad... Biztosan így kényelmesebb neki, mert lehet, hogy a kutyája nem is tud pórázon közlekedni. -.- Figyeld meg, ha egyszer te mernéd póráz nélkül vinni (amit szerencsére nem teszel, mert felelősségteljesen sétáltatod) rögtön leharapná a fejed... Egyébként kétségbeejtő, mennyien csinálják ezt. Nálunk is az út szélén sétáltatják a kutyákat póráz nélkül, tök messze elmennek a gazdáiktól, bármi történhet. Kiszaladhat egy autó elé, ne adj isten' összeverekedik egy másik kutyával... Szóval felelőtlenségből ötös.
2011. ápr. 13. 18:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyet értek veled, itt a lakótelepen is ez van, mész a parkba, 30 kutya megrohamoz..nyalnak, ugrálnak, ugatnak! És mikor rád ugrik, szóváteszed, esetleg "odébb emeled" lábbal még a gazdinak áll feljebb...miért nem tűröd, hogy a dög rajtad ugráljon... igen, aki kutyát sétáltat, póráz, szájkosár közterületen kell!!
2011. ápr. 13. 18:25
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát igen épp ez a baj, hogy meg sem tanítják a kutyát engedelmesen a gazda mellett sétálni és hogy ne rohanjanak oda mindenkihez, hanem csak leviszik aztán úgy gondolják, hogy csak nem szalad ki a kocsik elé. Az én nagyapámnak két kutyáját is elütötte autó, mert nem volt rajtuk póráz és azt hitte a kutya magától megtanulta, hogy nem szabad elrohanni. Aztán meg képzeld el ha összeverekszik a kutyámmal egy fél óra mire oda ballag a nyugdíjas bácsika, hogy elvigye a neveletlen kutyáját.
2011. ápr. 13. 18:35
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Az utcán én is pórázon viszem a kutyámat, de a parkba elengedem, nehogy már ne lehessen! Akkor hogy vezeti le a feles energiáit!? Játszik a többi kutyával, senkit az ég világon nem zavar! Igaz nem is délután 4 kor vagy utána viszem ki a parkba, amikor a gyerekek is kint játszanak, úgy én sem engedem el! Olyankor elég ide lemenni a házhoz, itt meg pórázon, de akkor is napi egy rohangálás kell neki! Szerintem.
2011. ápr. 13. 18:36
 5/14 xnorkax ***** válasza:
Itt nem a parkbeli póráz nélküli sétáltatásról volt szó, hanem aki a forgalmas utcán így viszi.
2011. ápr. 13. 18:37
 6/14 anonim ***** válasza:

Azért mert sok ember azt gondolja, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok. Sajnos nem tudsz mit tenni.

Kényelmesebb nekik póráz nélkül levinni, mert nem rángatja a gazdit. Nem kell vele tempósan gyalogolni, hanem kitombolja magát egyedül.

Engem egyszer szó szerint levizelt egy boxer, mintha egy fatörzs lennék. Odajött, felemelte a lábát és rám eresztett vagy 1 dl pisit. A gazdi nyugodtan nézte és beszélgetett tovább. Én meg szólni sem tudtam a döbbenettől. Azt, aki így sétáltat, megbüntetném.

2011. ápr. 13. 18:38
 7/14 anonim ***** válasza:

Az egyik az, hogy más kutyásoknak is gondot okozhatnak ezzel, de azért azt is meg kell említeni(ezt eddig egyik válaszoló se tette), hogy vannak emberek, akik félnek a kutyáktól, számukra pedig elég rossz élmény mikor egy nagy kutya száguld feléjük. Vagy akár az se kellemes ha elmegy mellettük a kutya, hiszen egy kutyáktól tartó ember biztos, hogy bizalmatlan a kutyával, és valljuk be, a kutyák nagy százaléka nincs rendesen megnevelve így veszélyt is jelenthetnek.

A másik, amit ti is mondtatok, hogy igen, maga a kutya is veszélyben van, ki szaladhat az útra, messze a gazdától azt eszik fel a földről amit akar... stb.

2011. ápr. 13. 18:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled, ez engem is zavar. Sajnos nálunk nincs kultúrája az állattartásnak.
2011. ápr. 13. 18:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Az durva!

Szó szerint lehugyozott?

Én leköptem volna a gazdáját.

Félre ne értsétek, nem parkról beszélek, olyan helyeken én is elengedem, hanem a járdáról városban.

2011. ápr. 13. 18:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy mi ezzel a baj. Lehet megkövezni, de én elengedem a kutyámat, és nem azért mert zavarna a póráz cipelése, hanem, mert a kutya így be tud menni a bokrokba, fák közé, mindenhova szaglászni, sokkal szabadabban, és természetesebben mozog. Ha jön egy másik kutya visszahívom, és megfogom, bár azt se nagyon kell, mert antiszociális a kutyám, és egyszerűen kikerüli a szembejövőt. Úttestről még sose ment le (szilveszterkor sem), embernek, kutyának, macskának, galambnak, autónak, se semminek nem támad neki... Miért ne lehetne így sétáltatni? Aki megbízik a kutyájában, aki tudja, hogy az eb szépen, fegyelmezetten sétál, miért ne engedhetné el? Nem pórázra kell verni, hanem meg kell tanítani arra, hogy lehet viselkedni. Én a Thököly úton lakom, minden nap négyszer sétálunk, 8 éve nem volt a kutyámon póráz. Megtanulta, hogy a földről nem eszünk semmit, ha másik kutya, vagy ember jön nagy ívben kikerüli, vagy a lábam mellett sétál, ha a járdaszegélyhez ér, leül, ha azt mondom hogy hozzám, visszajön. Ez csak egy mentsvár, hogy jaj, szegény kutya, jobb neki pórázon... NEM! A kutyának úgy jó sétálni, ha oda megy, ahova akar. Meg kell nevelni, és nem egy kétméteres mozgásteret adni...
2011. ápr. 13. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!