Mért van mindenhol az ha egy boxert vagy egyebet sétáltatnak akkor az emberek összetojják magukat meg teszik a hülye megjegyzéseket, de ha egy yorkit akkor jaj de édes? "
Azért, ha lehet, ne ess ugyanabba a hibába, csak fordítva :)
Én a törpetacsival kiskutyás vagyok, de néha hagyom azt is, hogy nagyokkal "verekedjen" Nemrég egy malamutot akart rábeszélni, hogy fogadja el őt alfahímnek. A malamut ráugrott, megrázta, "széttépte" majd nyálasan a földhöz szorította. Kis hősöm visszavonta nagyképű ötletét, nyígott kicsit, malamut elengedte, és játszottak tovább... én meg csak lestem, mert amúgy 4 éve haverok :)
És azokkal a kiskutyákkal (illetve inkább a gazdájukkal) akikkel neked bajod van, azokkal gyakran nekem is.
Néhány jellemző példány:
Miss Blondie... tűsarkúban jön le a futtatóra, kihúzhats prázból van neki vagy 5-6, hogy szinben passzoljon a retiküljéhez.
Irma néni... póráz nélkül sétáltat, sosem szedi föl a kutyaszart, mert az övé olyan kicsit produkál, de a skótjuhászos haveromra mindig teszi a megjeyzéseket, mert tavaly karácsonykor belelépett egy nagy kupacba, és azt biztos a skótjuhász tette oda.
Károly bá'... nincs kutyája, de szeret kutyákról beszélgetni. Fiatalabb korában reneteg kutyája volt, mind csupa mintakutya, és ezek a mai fiatalok nem értenek a kutyához, mert mindegyik pitbullt akar, vagy pincsit... bezzeg a jófajta komondor, meg a magyar vizsla! azok a kutyák, nem ezek a korcsok...
kicsiből is nagyból is van, ami neked ugrik (bár szerintem kicsik között sokkal több az agresszív) csak nem ugyanaz lesz a végeredmény, ha egy csivava ront neked, mintha egy boxer....
Sétáltassad pórázon (amúgy is utálom mikor valaki szabadon engedi az utcán a kutyáját, nem érdekel, hogy őt mennyire nem bántja, idegenekkel szemben akkor sem kiszámítható, ha emg meg vagy róla győződve hogy a légynek sem árt, akkor sem szabad másra ráerőltetni) és akkor nem lesz baj... ^^
Ha valaki fél a nagyobb testű kutyáktól az a szíve joga, te meg(itt általánosan beszélek nem kifejezetten rólad, szóval ha rád nem illik, akkor ne vedd fel!) tegyél pórázt meg szájkosarat a kutyára..
porázon sétáltatom nem fogok rá szájkosarat tenni minek? az a kutyának nem séta hanem kinzás.
tacsi gazdi..azért nem éppen lehet kiskutyás vagy de egy tacsko vadászkutya mintsem fufuka akit ölbe kapni mert fuj szél"
Kedvesem, majd ha kivesznek a zsebedből cirka 30 000 Ft-ot, teszel rá szájkosarat.A nyakörv, póráz nem kínzás?
Vagy azt sem használsz?
Kutyás vagyok, méghozzá nagytestűim vannak. De olyan helyen, ahol több ember közlekedik, van rajtuk kosár ás póráz is. Mert ez a szabály. Mert nekem jogom van kutyát sétáltatni, a másik embernek joga van tartani tőle.Azt, hogy féljenek tőlük, pedig megelőzöm a "beöltöztetéssel".
Azért természetesen vannak normális kistestű kutyát tartó gazdik, csak sajna sokan vannak, akik nem is kutyaként kezelik őket... :/ Én is látok olyanokat nap mint nap.
A múltkor is vittem a 20 kgmos (szóval nem egy hataaalmas példány) keverék kutyámat és jött velünk szembe egy pasi, két spicc vagy spicc keverékkel, ők póráz nélkül, én pórázzal. A kutyám rögtön ment volna barátkozni, mivel egy elég szűk járdán mentünk el egymás mellett, erre mi a reakciója a gazdinak? Nyakörvüknél fogva megfogta mind a két kutyát és egy két méterrel arrébb tette tőlünk. Pedig a két kutyus is érdeklődő volt, semmi agresszió. Mondom hú de kedves vagy... -.-"
Póráz és szájkosár az érdekes dolog... szájkosarat én se szeretem, és igazából meg se tudom mondani mikor láttam utoljára szájkosárral sétáltatott kutyát. Póráz meg szerintem alap, hogy mérettől függetlenül kell. A húzkodós pórázt meg legszívesebben betiltanám sétáltatáshoz szerintem rövid póráz kell, jöjjön szépen a lábam mellett... aztán a kutyafuttatón hadd menjen póráz nélkül!
basszus, hat óra, menni kell vizslát kergetni.
Nem érdemes bosszankodni, kutyára vigyázzunk, konfliktushelyzeteket minimalizáljuk, megjegyzéseket és rosszalló tekinteteket meg figyelmen kívül hagyjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!