Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 9 hetes kiskutyám, és...

Van egy 9 hetes kiskutyám, és akkorákat harap. Szerintetek kinövi?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 16:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
milyen fajta?
2011. ápr. 13. 16:15
 2/11 A kérdező kommentje:
csivava-sicu keverék!
2011. ápr. 13. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
milyen szitukba harap?? mikor jön valaki?? vagy játék közben?
2011. ápr. 13. 16:16
 4/11 A kérdező kommentje:
amikor valaki jön, akkor nem. amikor játszik... ha ezt lehet játéknak nevezni
2011. ápr. 13. 16:17
 5/11 Csilla Julianna ***** válasza:
igen kinövi- ez természetes egy kiskutyánál. Ráadásul tűhegyes kis fogai vannak, tehát a kis harapás is jobban fáj. kb. 5 - 6 hónapos koráig kicseréli a fogait. Fogcsere során még inkább rágicsálni fog. De aztán lassan javul a helyzet. Egyébként jó módszer, - nekem bevált - hogy mikor harap fájdalmasan visíts fel. , meg fog lepődni és előbb utóbb megérti, hogy ez neked rossz.
2011. ápr. 13. 16:21
 6/11 anonim válasza:
Minden kiskutya szeret harapdálni. Kisebbet-nagyobbat :) A "bajt",illetve a kellemetlen érzést tetézi,hogy a fogai olyanok,mint a varrótű. Egyrészt mikor a tejfogait lecseréli, vaskosabbakra,már nem annyira szúrós ,ha játékból harapdál. Másrészt meg kinövi nagyrészt a harapdálós kort.
2011. ápr. 13. 16:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a tesóival eddig csak így játszott, úgy gondolja most veled/veletek játszik így.

Tudatni kell vele, hogy ez számodra/számotokra fájdalmas, és ezért nem díjazzátok a dolgot. Kicsit hülyén fog hangzani, de nálunk bevált, hisz egy kölyök kutya ilyen téren még csak ebből ért. Amikor túl erősen harapott, akkor elkezdtem nyüszíteni, mint egy kiskutya. Erre ő meglepődött és eleresztett. Mikor már láttam, hogy megértette a dolgot mindig hozzá tettem, hogy GYENGÉBBEN. Később már csak ezt a szót kellett használnom. Természetesen, ha megtette mindig megdicsértem. Amikor ez már ment, akkor jött az, hogy megtanulja mikor van az, hogy én meguntam a játékot és elég volt, hagyja abba a harapdálást. Ez: ELÉG vagy VÉGE és elvettem a kezem. Csábításként hamarosan visszaeresztettem a feje közelébe. Ha megint elkezdett harapdálni újból jeleztem neki, hogy vége az efféle játéknak és felálltam. Majd leguggoltam hozzá és gyakoroltuk tovább, még meg nem értette. Ezt minden nap többször végigcsináltuk, hamarosan már amint rászóltam leállt. Legalábbis egy időre, de ekkor újból mondtam neki, hogy vége van a játéknak.

Remélem ez a módszer nálatok is sikerrel jár.

2011. ápr. 13. 16:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem minden kutya növi ki az enyém se nőtte ki a harapdálás és ugrálást és most nagyon sok baj van vele! Te nem egy játékmackó vagy, hogy kedvére harapdálhat! Ha harapdál akkor szorítsd össze a száját és így meg fogja tanulni!
2011. ápr. 13. 16:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!:)
2011. ápr. 13. 16:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja, és használja valami védő kesztyűt, amit azért nehezebben tud átharapni, különben lesheted milyen sebekkel teli lesz a kezed.

Utolsó voltam.

2011. ápr. 13. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!