Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok nekem?

Milyen kutyát ajánlotok nekem?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok jövőre gimnazista!Két hugom van akik kb.minden nap 1-2 óra felé hazajönnek.De én néha csak 4-5 körül fogok hazajönni és csak akkor tudom megsétáltatni a kutyust.Kinti benti kutya lenne.Persze benn alszik de kki is mehet bármikor!Én mindenesetre egy kis tesű kutyát szeretnék?Nem első kutyás gazdi vagyok!És kényes kutyát ne ajánljatok!Én gondoltam a Lhasa Apsora de sajna mo.nem tudok keneleket vagy bárkit akitől venni tudnék!Ezt is mondhattok ha tudtok!És még tetszik a Shi-tzu.
2011. ápr. 13. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
a lhasa apso éppen hogy kényes, szerintem francia vagy angol bulldog vagy mopsz az ideális ha nem tudod egésznap sétáltatni és kint is elvan.
2011. ápr. 13. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
azt írtad ne kegyen kényes kutya, a lhasa apsa szerintem 10/8 pontot kapna a kényességi skálán! azzal aztán rengeteget kell bíbelődni. vegyél mopszot:-)
2011. ápr. 13. 15:39
 3/8 anonim ***** válasza:

A lhasa apso és a shih tzu kényes fajták, mert hosszú szőrük van, és rendszeres fésülést (naponta), fürdetést (3-4 hetente), kozmetikát igényelnek (minimum 2 havonta). De ha van elég időd minden nap fésülgetni, is 2 havonta 3000-5000Ft-od a kozmetikára, akkor nyugodt szívvel ajánlom a shih tzut első kutyusnak.

Ha nem akarsz kozmetikára költeni, akkor ajánlom a cavalier king charles spánielt. Ő egy nagyon univerzális fajta, lehet sportos, mama kedvence, bírja a hosszú túrákat, de igényli a nagy kényeztetéseket is, és nagyon jól tanítható.

Viszont azt tudnod kell, hogy a kutyatartás nem csak a kutyából áll. Őt rendesen takarmányozni, oltatni, féreghajtani kell, szükség esetén állatorvosi beavatkozásokra is sor kerülhet, így nem kevés pénz. Ha kistestű, és egy oltás nélküli hónapot veszel figyelembe, tápra így is elmegy 3000-4000Ft havonta.

2011. ápr. 13. 15:43
 4/8 xnorkax ***** válasza:

A lhasa apso bundáját sokat kell ápolni.

Neked a legmegfelelőbb kutyafajták a tacskó, a mopsz, francia bulldog meg ilyenek. Esetleg pekingi palotakutya.

Menhelyen nem gondolkodtál? Ott is nagyon édes és kedves kutyák vannak, ráadásul megmenthetnél egy életet.

2011. ápr. 13. 15:46
 5/8 anonim ***** válasza:

A Lhasa Apos és a Shi-tzu pont kényes fajták.

Én inkább a tacskót mondanám,egyáltalán nem kényes fajta nem húllik a szőre és szeret bennt lenni,vagy még a spicc ami kicsi és nem kényes.

2011. ápr. 13. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Francia bulldog.

Nem nagy a mozgásigénye,és nagyon édi.Ha alszik horkol.Igazi kis bohóc. :D

2011. ápr. 13. 17:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen aranyosak a francia buldogok de nem igazán nyerik el a tetszésemet!A lhasa apsónál pedig most a rövid fazon a divat azt pedig nem kell fésülni!Igen gondoltam a mehelyre is de legközelebb pesten van olyan ahol rendesen el van látva kutya mármint orvos ellenőrzi!És esetleg tetszik az uszkár de neki is rövidre vágtva a szőre!Erről mi a véleményetek?Nem ELSŐ kutyás gazdi vagyok!
2011. ápr. 13. 19:29
 8/8 anonim ***** válasza:
egy uszkár nyírásáért enyhén szólva is rohadt sok pénzt fogsz fizetni! De ha nem akarsz kényes fajtát nem értem, hogy miért csak olyanokra gondoltál amiknek lenő a szőrük és két havonta vágatni kell és ezek nem éppen kerti kutyák.
2011. ápr. 13. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!