Miért jó némelyeknek más kutyáját megetetni?
Már több helyen is láttam kiírva családi házak kapuján, hogy a kutyát etetni szigorúan tilos.
Talán egy próbát megér.
Köszi a válaszokat.
Ahogy olvastam a hozzászólásokat, úgy ment fel bennem a pumpa, hogy mégis mi bánatért ilyen idióták az emberek...
Kb 2 hetes eset: már sötétedett, készültem kicsit megfuttatni, majd megetetni a kutyát. Valamiért bejöttem a lakásba, kis idő múlva hívom a kutyát, hogy jöjjön. Nem jön...Hívom megint, nem jön. Megyek megkeresni hogy mit csinál, erre mindenféle ócska csontokat eszik. Eleve nem szeretek neki olyan szilánkos kis diribdarab csontokat adni, mert olyan mohó hogy néha a normális csontoktól is fulladozik, erre azt eszi... Mikor kiértem volt ott vagy fél zacskóval, és annyira tömte magába, hogy gondolom már megevett kb ugyanannyit.
Hát olyan ideges lettem, mikor pont vacsoráztatás előtt teletömik csonttal + vacsora előtt szeretem kicsit megfuttatni. Dehát teli gyomorral hogyan mozgassam? Kb az egész esti programja felborult. (és az enyém is).
És ezt éppenhogy észrevettem, ki tudja hányszor csinálják ezt vele amiről nem tudok...Már gondoltam rá hogy azok akik minden h*lyeséggel tömik a kutyámat, odamegyek mikro kin t vannak és a szájukba nyomok 1-2 háztartási kekszet, és akkor rájönnek hogy milyen idegesítő. De az a baj hogy én nem vagyok olyan "bátor" meg b*nkó, mert én automatikusan megkérdezném hogy "Szabad-e neki adni" De ők neeeem...Grrr
Kérj kölcsön egy kemény pitbult két napra addig a tiedet zárd el. Írdd ki a kapura Vigyázz harapós kutya.
Garantáltan többet a szomszéd nem megy oda etetni.:-))
Viszont lehet, hogy te sem tudsz hazamenni két napig.:-))
Ha olyat írsz ki, amiből látják, hogy zavar téged, annál jobban fogják csinálni. Ilyen az emberi természet. :( Nekem két tippem lenne.
Az egyik: Meg tudod-e esetleg oldani, hogy ketté oszd a kerted egy kerítéssel? Akkor lehetne egy előkert, oda akár szép kis virágoskertet is lehetne telepíteni, a hátsó rész pedig lenne a kutyáé. Oda meg már nem tudnának hozzáférni, hogy simogatni tudják, aminek szerintem járulékos következménye lenne, hogy az etetéséről is leszoknának, mivel nincs közvetlen közel a kutya, nem látják esdeklő tekintetét stb.
Ha ez nem megoldható és mindenképp valami kiíráshoz ragaszkodsz, akkor inkább másképp közelíteném meg a dolgot. Mivel úgy látom, itt most inkább az emberek úgymond jó szándékáról van szó és szeretetből etetik (még ha ezzel ártanak is valójában), így ha már kiírás, akkor én azt írnám ki, hogy a kutya beteg, súlyos ételallergiában szenved, szigorú, orvos által előírt diétára szorul, ezért kérem, az egészsége érdekében ne etessék, köszönöm.
Hátha beválik.
Húú... Ez egy elég rossz helyzet. Nálunk párszor fordult elő, hogy a hazafelé menő kisiskolások cukrokat meg minden "finomságot" dobáltak be a kutyámnak, de határozottan helyre tettük őket, azóta nincs ilyen...
Minden embert nem lehet sajnos megváltoztatni. Írták előttem, hogy tegyél ki olyan táblát, hogy a kutya allergiás. Ez szerintem nagyon jó ötlet lenne, de pár hülyéből kinézném, hogy már csak azért is...
Befuttathatnád borostyánnal a kerítést, bár az is idő, mire megnő. Vannak ezek a tömör fenyőfa szerű bokrok, az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!